in

Αποκλειστικό! Δείτε Που Είναι το “Νησί” των “Διασήμων” (Photos & Video)

Μετά από ατέλειωτες ώρες έρευνας καταφέραμε να εντοπίσουμε που ακριβώς στον χάρτη βρίσκεται το “νησί” των “Διασήμων” που τελικά δεν είναι νησί αλλά μια παραλία στην οποία μπορείς να πας εύκολα με το αυτοκίνητό σου αφού βρίσκεται 25 χιλιόμετρα από την πιο κοντινή πόλη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Από την πρώτη μέρα κι όλας ο δαιμόνιος παρουσιαστής Τανιμανίδης, όταν έκανε λόγο για τους χώρους διαβίωσης των ομάδων τους αποκαλούσε “νησιά”. Όσο περνούσαν οι μέρες όμως τα νησιά έγιναν παραλίες. Από τότε μας μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά.

Όταν μετά από μερικά επεισόδια ξεκίνησαν να μας δείχνουν πλάνα από drone απόφευγαν να μας δείξουν τον χώρο από πολύ ψηλά και αυτό επιβεβαίωσε τις υποψίες μας έτσι ξεκινήσαμε το ψάξιμο.

Η παραλία που μας κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν αυτή των “Διασήμων” η οποία φαίνεται να έχει κάποιου είδους κατασκευή μέσα στο νερό (κάποια παλιά αποβάθρα;) ή βράχια με τετραγωνισμένο σχήμα όπως φαίνεται στην φωτογραφία πιο κάτω.

Παραλία Διασήμων
Φωτογραφία από τα πλάνα της παραγωγής

Αν και ψάξαμε για αρκετές μέρες ήταν σχεδόν αδύνατο να την εντοπίσουμε από το Google Maps ή το Google Earth καθώς ο Άγιος Δομίνικος είναι τίγκα στην παραλία.

Καθώς δεν είχαμε άλλα στοιχεία για την τοποθεσία περιμέναμε υπομονετικά για αρκετό καιρό μέχρι την μέρα που έγινε το μοιραίο ατύχημα το οποίο αποδεκάτισε την ομάδα των Μαχητών. Σε εκείνο το επεισόδιο ο παρουσιαστής/σχολιαστής Τανιμανίδης επισκέπτεται την ομάδα των νηστικών  Μαχητών στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν σχεδόν όλοι  αφού η κατραπακιά που φάγανε ήταν καλή.

Με πρώτο πλάνο την εξωτερική πλευρά του κτηρίου αχνοφαίνεται η ονομασία του Νοσοκομείου έτσι είχαμε στο χέρι μας ακόμα ένα τρανταχτό στοιχείο.

Φωτογραφία με το όνομα του Νοσοκομείου

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο Google.com καταλήξαμε πως το νοσοκομείο ήταν το “CLINICA ESPECIALIZADA INTERNACIONAL LAS TERRENAS” το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Las Terrenas, Samaná. 

Εδώ και το website τους σε περίπτωση που βρεθείτε σε στον Άγιο Δομίνικο και χρειαστείτε ιατρική βοήθεια η να πάρετε τηλέφωνο στο +1 809-240-6701 και να μάθετε για την κατάσταση του Super Μάριο άλλως Γρήγορον Χαλλούμιν. 

Στη συνέχεια, με μια σύντομη περιδιάβαση στο Google Maps εντοπίσαμε την παραλία όπου γίνονται τα περισσότερα αγωνίσματα με το χαρακτηριστικό νησί στον ορίζοντα. 

Εδώ φαίνεται καθαρά πως κάποιος το πέρασε και σαν σημείο στον χάρτη για να το βρίσκεις και πιο εύκολα. Από εδώ και πέρα τα πράγματα έγιναν πολύ εύκολα αφού η παραλία βρισκόταν πολύ κοντά από τον χώρο των αγωνισμάτων.

Δείτε και το συγκριτικό σχεδιάγραμμα που ετοιμάσαμε.

Στη συνέχεια βάλαμε την ώρα που χρειάζεται κάποιος για να μεταφερθεί από την παραλία των “Διασήμων” μέχρι το νοσοκομείο με αυτοκίνητο. Η απάντηση είναι 36 λεπτά με κίνηση. Η απόσταση μόλις 22 χιλιόμετρα. Ένα τσιγάρο δρόμος.

Αστείο βέβαια είναι το γεγονός ότι πίσω από τον λόφο της παραλίας των “Διασήμων” φαίνεται να κτίζεται κάτι μεγάλο αν δεν έχει κτιστεί δηλαδή γιατί οι φωτογραφίες της Google Maps δεν φαίνονται να είναι πρόσφατες. 

Δείτε το βίντεο με το πανοραμικό πλάνο από το Google Earth.

Edit: Ακόμα ψάχνουμε το “νησί” των Μαχητών. 


Διαβάστε επίσης:

Κάνε το QUIZ: Ποιος παίκτης του Survivor είσαι;

Στο τσαγκ την γλύτωσε ο Τσανγκ!

EKTAKTO!!! TO ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ ΠΡΟΣΑΡΑΞΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ!!!