in

Έξαρση Ψυχολογικών στην Ομόνοια – Χαμός στα νοσοκομεία με χιλιάδες κρούσματα

Χιλιάδες νέα κρούσματα ψυχολογικών που παρουσιάστηκαν απόψε σε διάφορα ιατρικά κέντρα σε όλο το νησί μετα την πεντάρα , έχουν θορυβήσει τον ιατρικό κόσμο, καθώς παρά τις εκκλήσεις που έχουν γίνει δεν αποστέλλεται επαρκής αριθμός εμβολίων

Μάλιστα οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτήρια καταγγέλλουν πως δεν έχουν καμιά ενημέρωση για προληπτικά μέτρα, όπως η αλλαγή προπονητή ή τουλάχιστον μετάθεση του Πιτ Φελτχούιζεν στην τροχονομία Στροβόλου

«Είμαστε έξαλλοι. Σε πολλά νοσοκομεία δεν έχουν φτάσει οδηγίες, ούτε από το υπουργείο Υγείας, ούτε από την ΚΟΠ. Σε άλλα που έχουν φτάσει, οι διοικήσεις δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα. Δεν έχουν φροντίσει να ενημερώσουν το προσωπικό έστω στα τμήματα επειγόντων περιστατικών και κάθε αγωνιστική ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται με γεωμετρικό ρυθμό»

Τα περισσότερα κρούσματα αφορούν νέους ηλικίας 17- 44 ετών. Το 90% των περιστατικών ήταν κυπριακής  υπηκοότητας και το 74% επί του συνόλου των κρουσμάτων άρρενες.

Παραμιλητό και κρύος ιδρώτας ήταν τα κύρια συμπτώματα καθώς πολλόι ασθενείς παραμιλόυσαν “πέντε – πέντε – πέντε” “Πάμπος – Παμπουρίνιο-Πάμπος” και άλλα ακαταλαβίστικα

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άννα Τριφυλλοφορου επαναλαμβάνει τη σημασία και την αναγκαιότητα της υποχρεωτικής παρακολούθησης από παιδοψυχολόγο παιδιών Δημοτικού και μεγαλύτερα που υποστηρίζουν Ομόνοια. Όπως εξηγεί η νόσος μεταδίδεται πολύ εύκολα και έχει περίοδο μιας ποδοσφαιρικής σεζόν μέσα στην οποία μπορεί να μεταδοθεί.

Επίσης ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών έχει ενημερώσει την ποδοσφαιρική κοινότητα σε επίπεδο Διευθύνσεων και Συλλόγων Γονέων ώστε να υπάρξει ευαισθητοποίηση και έγκαιρος εμβολιασμός ειδικά μετά από Ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ αλλά και πριν από ντέρμπυ.

Εξάλλου σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει: «Σύμφωνα με την ΚΟΠ καταγράφεται έξαρση ψυχολογικών στη χώρα μας με δηλωθέντα 16600 περιστατικά μέχρι 04/012/17 και μεγαλύτερη συχνότητα στη Λευκωσία και Κοκκινοχωρια. Μεταξύ αυτών ανιχνεύονται κρούσματα και σε παιδιά όλων των ηλικιών, που καλούνται να εμβολιαστούν άμεσα.

Δυστυχώς οι εκκλήσεις προς εμβολιασμό είναι προς το παρόν χωρίς περιεχόμενο λόγω σημαντικής έλλειψης ποδοσφαιρικής τεχνικής, που αδυνατούν να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση.

Παρακαλούνται οι αρμόδιοι φορείς να μεριμνήσουν ώστε να αποκατασταθεί η ψυχική υγεία και να προστατευθούν άμεσα οι ευπαθείς ομαδες και ο πληθυσμός των παιδιών, εφήβων και ενηλίκων που χρήζουν εμβολιαστικής προστασίας».

Σημειώνεται ότι ο Ιατρικός Σύλλογος είχε διενεργήσει ενημερωτική εκδήλωση στις 30 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους με θέμα : «Είναι πολλά τα ψυχολογικά: Μύθοι και αλήθειες»

Η NASA θα στείλει ρομπότ στην Κύπρο για να ψάξει νοήμων ζωή

ΣΟΚ στην ΟΜΟΝΟΙΑ: Βολεϊμπολίστες οι Μισοί Παίκτες – Ραγδαίες Εξελίξεις