in

Ξέρεις ότι είσαι Κυπραίος φοιτητής όταν…

Εκόντεψεν επιτέλους ο τζιαιρός που εννα εξαφανιστούν οι φοιτητές να μπορούμε τζιαι εμείς να πάμε ένα καφέ, ένα ποτό, μια θάλασσα τελοσπάντων τζιαι να μπορούμε να την απολαύσουμε χωρίς τούτην ούλλη την πολυκοσμία. Να ανοίξουν τα πανεπιστήμια να πνάσουμε νάκκον.

Άλλοι θα παν πίσω τζιαι άλλοι θα παν για πρώτη φορά έξω που το σπίτι τους χωρίς την μάμμα τους. Ελλάδα, Αγγλία…Λευκωσία ως επι το πλείστον αλλά τζιαι σε πιο ψαγμένους φοιτητικούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια όπως κάτι Ολλανδίες, κάτι Βερολίνα τζιαι κάτι Βαρκελλώνες για τους πιο χίπστερ. Φυσικά, όπου τζιαι να καταλήξει ο Κυπραίος τα κλασσικά του γνωρίσματα εν αλλάσουν.

  • Κατεβαίνουν αεροδρόμιο με  συνοδεία τους γονιούς τους, την αρφή τους τον αρφό τους, τον σιύλλο τους τζιαι ακολουθούν η θεία τους με τον θείο τους που μεινίσκουν κλασικά που πάνω που της μάνας τους. Φέρνουν τζιαι την γιαγιά τους με 2-3 ανίψια για να τους αποχαιρετήσουν λες τζιαι παν στον πόλεμο. Άσχετο ότι σε 3 εφτομαδες ήβραν φτηνό εισιτήριο τζιαι εννα στραφούν για Σαββατοκυρίακο.

  • Ξηφορτώνουν που το διπλοκάμπινο του τζυρού τους 2 βαλίτσες 30κιλες, μια χειραποσκευή, ένα λάπτοπ τζιαι ένα σακίδιο τα οποία ούλλα έσασε του τα η μάνα του την νύχτα. Φορτώνουν θκυό τρόλεϊ τζιαι κλασικά κλαίουντε στο check-in πέρκι τους αφήκουν να περάσουν τις σιεφταλιες, τα κουπέπια τζιαι τα χαλλούμια, τα λουκάνικα τζιαι τα κανελλόνια  που τους εσυσκεύασε η μάνα τους με την γιαγιά τους για να μεν πεθάνουν που την πείνα. Φυσικά αναγκάζουνται να γοράσουν καταψύκτη για να φορεί τα ττάππερ, εκτός τζιαι αν σπουδάζουν Βουλγαρία που απλά θάφκουν τα κάτω που το σιόνιν στο μπαλκόνι.

  • Τζιαι στην Ζιμπάμπουε να παν φοιτητές, εννα ανακαλύψουν ένα Κυπραίο που κάπου να κάμνουν παρέα να μιλούν την γλώσσα.  Εννα τους πετύχεις ούλλους συνάμενους σε μια γωνιά να πίνουν τσιάρο να μιλούν για μάππα τζιαι να παίζουν πιλόττα τζιαι μπιρίμπα. Μπορεί να μεν έχουν ιδέα που το αντικείμενο που σπουδάζουν, αλλά ούλλοι έχουν PhD στην πιλόττα. Ζήτημα αν εμιλήσαν άλλη γλώσσα τρία-τέσσερα χρόνια σπουδές, εκτός που τα κυπριακά. Άμα στραφούν στην Κύπρο όμως εν το γυρίζει η γλώσσα τους το κυπριακό, φακκά η γλώσσα τους το εγγλέζικο τζιαι καλαμαρίζουν. Ελάλες τζιαι στο χωρκό σου cheers mate;

  • Ο Κυπραίος Φοιτητής αφήνει μακρύ μαλλί τζιαι μούσι ηγούμενου τζιαι υιοθετεί στυλάκι ανάλογα με την πόλη που σπουδάζει, πάντα με τραγικά στυλιστικά αποτελέσματα. Η Κυπραία φοιτήτρια αν τζιαι στην Κύπρο πάει τζιαι για κατούρημα κοκέτα, κάμνει την στυλιστική της επανάσταση με oversized ντυσίματα, φόρμες τζιαι μπότες UGG, εκτος που τα Greek Nights που γινεται Κυπραία  πάλε.

  • Καρτερούν που τον παπά τους τζιαι την μάμμα τους να τα κανονίσουν ούλλα πρίν να φύουν ενώ τζιείνοι γυρίζουν τα κλαπς, τους καφέδες τζιαι τις θάλασσες του Ακάμα με τες τετράτροχες. Ως τζιαι για το σπίτι που εννα μείνουν, βάλλουν την μάνα τους να του το έβρει, να πάει καμιά εφτομά πριν που τζιείνους να τους το καθαρίσει που γωνιάς τζιαι να πάει σούπερμάρκετ να του ψουμνίσει μια φάουσα πράματα να γεμώσει τα αρμάρκα τζιαι το ψυγείο για να έρτουν οι επιστήμονες να μεν δυσκολευτούν. Για να αφοσιωθούν αποκλειστικά στο θκιάβασμαχαχαχαχαχαχα. Ποιόν περιπαίζετε;

Καλά, μα που ζείτε; Εν τζιαι είμαστεν στα 90s ακόμα. Έμπα μές το www.student.com σαν άνθρωπος να έβρεις εσύ ο ίδιος το σπίτι που θέλεις! Πόσο μαμμόθρεφτοι πιον;  Μπορείς να κάμεις search για πόλη, περιοχή, ακόμα τζιαι σχολές για να έβρεις το κατάλληλο δωμάτιο ή διαμέρισμα που να σε βολέφκει μέσα που 400 πόλεις τζιαι 1000 πανεπιστήμια! Καλή η φοιτητική ζωή τζιαι το Μάστερ στο τζιεγκιneering, αλλά θέλεις τζιαι το σπιτούι σου το άνετο, το καθαρόν, να φέρεις τζιαι καμιά νύχτα “παρέα” να μεν γενείς ρεζίλι.

Καλές Σπουδές τζιαι να θυμάστε. “Το πρώτο έτος εν μετρά αλλά πέρνα τζιαι κανένα μάθημα”

Νεαρός δεν ανέβασε στο Instagram το έδεσμα που είχε παραγγείλει. Τραγωδία σε γνωστό εστιατόριο παραλιακής πόλης.

Δημοτικό δεν δέχτηκε μαθητή. Οι γονείς του δεν πόσταραν την πρώτη μέρα στο σχολείο στο Facebook