in

10+1 Πράγματα Που Έμαθα Από Το Survivor

Του Βλαδίμηρου Βουρβαχίδη

Τις τελευταίες εβδομάδες ολόκληρος ο ελληνισμός κλειδώνεται κάθε βράδυ σπίτι για παρακολουθήσει από την τηλεόραση καμιά 20ρια τυπάδες να κάνουν διακοπές σε εξωτικό νησί καθώς εξασκούνται σε αθλήματα Crossfit και Ολυμπιακού Δεκάθλου ενώ εφαρμόζουν την δίαιτα της Καρύδας(πολύ γνωστή στο εξωτερικό).

Παρακολουθώντας ανελλιπώς το Survivor κατάλαβα πως από εκεί μπορεί κάποιος να αντλήσει μαθήματα ζωής. Πιο κάτω σας παρουσιάζω 10+1 πράγματα που έμαθα καθισμένος στον καναπέ του σαλονιού μου τους τελευταίους 2 μήνες.

1. Με καπάκι κατσαρόλας μπορείς να κάνεις τρίφτη καρύδας
Μπορεί να είναι ανέκφραστος και κατσούφης αλλά σαν σύγχρονος Οδυσσέας ο πολυμήχανος “σεφ” των “Διασήμων” κατάφερε με ένα καρφί και μια πέτρα να μετατρέψει το καπάκι της μοναδικής κατσαρόλας στο νησί σε ένα εξαιρετικό τρίφτη καρύδας ή και στην εσχάτη τρίφτη για τους κάλους στις πατούσες. 

2. Τα τεράστια καβούρια στον Άγιο Δομίνικο δεν τρώγονται
Τα βλέπουμε συχνά πυκνά τις νύχτες να κάνουν παρέλαση στην παραλία και αναρωτιόμαστε όλοι γιατί δεν τα πιάνουν να τα ψήσουν στα κάρβουνα ή έστω να τα κάνουν ριζότο. Την απάντηση έδωσε γνωστή Ωκεανολόγος, συνεργάτης της σελίδας μας, ή οποία μας είπε ότι είναι δηλητηριώδη επειδή τρέφονται μόνο με χημικά απόβλητα που αφήνουν τα πλοία.

 3. Μετά από σοβαρό ατύχημα γίνεσαι οικογένεια.
Το ατύχημα που είχαν οι “Μαχητές” τους έφερε πιο κοντά και από ομάδα που ήταν έγιναν οικογένεια. Αυτό φυσικά δεν τους εμποδίζει από το να θάβουν ο ένας τον άλλον σε κάθε ευκαιρία αφού ως γνωστό στις οικογένειες, τις δεμένες, πάντα υπάρχουν κλίκες.


4. Η “αφαιρετική μέθοδος” είναι τρόπος ζωής και επιβίωσης. 
Μπορεί πολλοί να χλεύασαν τον Κινέζο από την Θεσσαλονίκη, Ορέστη Φαίδωνα Τσανγκ, όταν πρωτοαναφέρθηκε στην μέθοδο που εφαρμόζει στις ουκ ολίγες φορές που χρειάστηκε να ψηφίσει την Ελισάβετ, αλλά αυτό βλέπουμε πως δουλεύει 100% και πως παραμένει στο παιχνίδι παρά τα εις βάρος του δεδομένα.  Εγώ πάντως μόνο έτσι παίρνω πλέον τις σημαντικές αποφάσεις στη ζωή μου, μόνο με την αφαιρετική μέθοδο!

5. Όλοι είμαστε “Διάσημοι”.
Αρκεί να εμφανίστηκες στην τηλεόραση τουλάχιστον 2 φορές. Τα παραδείγματα πολλά. Από τον Χανταμπάκη στην Κολιδά μέχρι τον Μπο και τον Κοκκινάκη είναι ηλίου φαεινότερο πως δεν χρειάζεται να είσαι η Μενεγάκη για να σε αποκαλέσει κάποιος “Διάσημο”.

6. Τα χρώματα του πολέμου είναι δύο(2) μαύρες γραμμές στα μάγουλα.
Σε μια κίνηση εκφοβισμού της αντίπαλης ομάδας ο Σπαλιάρας έβαψε τον ερωτοκτυπημένο με την πάρτη του Τσάνγκ με τα “χρώματα του πολέμου” όπως μάθαμε. Πολλοί γέλασαν αλλά ο Τσανγκ νίκησε τον άνθρωπο αστραπή, Αγγελόπουλλο άρα ισχύει ότι γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.

7. Είναι ΟΚ να τρως χταπόδια, να σκοτώνεις φίδια, αλλά όχι πουλιά.
Ο χίπης της παραλίας των “Διασήμων”, Χρανιώτης, δίδαξε μαθήματα ζωής και επιβίωσης σε τρεις(3) περιπτώσεις. Την πρώτη όταν βρήκε χταπόδι το οποίο κατέληξε να γίνει ουζομεζές, την δεύτερη όταν έπιασε ένα μικρό πουλί στο έδαφος, το οποίο μύριζε άσχημα, και το έβαλε απλά στην πίσω θέση του και την τρίτη όταν εντόπισε ένα νερόφιδο στο νερό και του άλλαξε τα φώτα . Το λέει εξάλλου και η Αγία Γραφή ότι τα πουλιά και τα φίδια είναι φίλοι μας.

8. Γυπαετός γεννιέσαι, δεν γίνεσαι

Ο Γυπαετός είναι ημερόβιο αρπακτικό πτηνό, στην Ελλάδα  απαντά το υποείδος  Γίαννης Σπαλίαρας. Παρά την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και σπανιότητα του στην χώρα (βλ. Κατάσταση πληθυσμού),  η Ελλάδα έχει την τιμή να φιλοξενεί τον μεγαλύτερο γυπαετό στην Ευρώπη με πάνω από 4000 ζευγαρώματα που όπως βλέπετε ακόμα και σε άσχημες συνθήκες κτυπά τα θύματα του με διάφορους τρόπους

 

 

9. Ο πιο κερδισμένος είναι ο Μπο.
Μπορεί να μην πάρει το έπαθλο, μπορεί να είναι άμπαλος, μπορεί να είναι πιο αργός από την Λάουρα και τον θάνατο μαζί αλλά κέρδισε την μάχη με το λίπος και βγήκε νικητής. Αν συγκρίνεις το πως μπήκε και το πως είναι τώρα, είναι σίγουρο πως αν μείνει μέχρι το τέλος θα γίνει μοντελάκι.

10. Δεν χρειάζονται πολλά για να γίνεις “Βιαστής Ονείρων”
Πρώτος διδάξας ήταν ο Πάνος. Στην δίμηνη παραμονή του στο παιχνίδι κατάφερε να γίνει είδωλο που πολλοί ρόκσταρς θα ζήλευαν. Με τις φιλοσοφικές του τοποθετήσεις για τη ζωή,την ευρηματικότητα, ακόμα και τις φανέλες του μπήκε στα σπίτια μας και γίναμε μάρτυρες πως είναι να βιάζεις τα όνειρα των αντιπάλων και όσων δεν είναι στην κλίκα σου. Τα ινία πήρε η Ειρήνη η οποία ή που θα κερδίσει το παιχνίδι ή που θα τους σκοτώσει όλους στον ύπνο τους.

10+1. Ο Χανταμπάκης ενώνει.
Ποτέ στα χρονικά της ιστορίας του Ελληνισμού υπήρξε τόση ομοφωνία για κάποιο θέμα. Ο Χανταμπάκης άλλως φίδι, άλλως οχιά διμούτσουνη κατάφερε το ακατόρθωτο, να ενώσει τους ανά πάσας γης Έλληνες να μην τον ψηφίσουν για να μείνει στο παιχνίδι και το πέτυχε. Η φάτσα του μόλις κατάλαβε ότι φεύγει, όλα τα λεφτά.


Διαβάστε επίσης:

Κάνε το QUIZ: Ποιος παίκτης του Survivor είσαι;

Καυγαλάτησαν Άγρια στην Βουλή (vid)

Πριν-Μετά: Πώς ήταν οι παίκτες όταν μπήκαν στο Survivor και πώς τώρα