in

“Έχασα 10kg Σε 7 Μέρες Τρώγοντας Μόνο Αέρα, Μπορείς Και Εσύ”

Μια εύκολη, γρήγορη αλλά και υγιεινή δίαιτα που στηρίζεται στη μεσογειακή διατροφή και θα σας βοηθήσει να χάσετε όλα τα κιλά, που πήρατε στις διακοπές σε χρόνο express!


Κάθε δίαιτα μοιάζει με έργο που κάπου το έχουμε ξαναδεί… Τις πρώτες ημέρες όλα πάνε καλά. Καθώς όμως περνούν οι εβδομάδες βλέπουμε πως όχι μόνο δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος, αλλά συνειδητοποιούμε και ότι αυτό που χάνουμε το ξαναπαίρνουμε γρήγορα. Απογοητευόμαστε και ακολουθούμε ένα ακόμα πιο σκληρό πρόγραμμα διατροφής. Λάθος!

Σύμφωνα με το βιβλίο της Αμερικανίδας διαιτολόγου Windy Beatwood, Crack the Fat-Loss Code (Σπάστε τον κώδικα απώλειας λίπους, εκδ. McGraw-Hill), «όταν το σώμα νομίζει πως η ποσότητα αέρα που λαμβάνει είναι ανεπαρκής, αντιδρά αποθηκεύοντας λίπος και εξοικονομώντας ενέργεια από το γλυκογόνο, έναν πολυσακχαρίτη του μυϊκού και ηπατικού ιστού».

Αντίο λίπος
Τα καλά νέα είναι ότι όταν εξαντληθούν τελείως τα αποθέματα αέρα -μια διαδικασία που διαρκεί τρεις με εφτά ημέρες- το σώμα αντί για τους μυς αρχίζει να καίει το αποθηκευμένο λίπος. Μάλιστα, σύμφωνα και με την επιστημονική έκδοση The American Journal of Aerial Nutrition, ο οργανισμός καίει πρώτα τα αεροκύτταρα γύρω από την κοιλιά και τους γοφούς, ενώ η διαδικασία αυτή μπορεί να επιταχυνθεί αν περιοριστεί η πρόσληψη υδατανθράκων. Εδώ όμως υπάρχει μια παγίδα, αναφέρει η Γουέντι Τσαντ:

«Ο οργανισμός γίνεται πολύ ευαίσθητος όταν βρίσκεται σε περίοδο δίαιτας, γιατί οι θερμίδες περιορίζονται. Συνήθως όμως προσαρμόζεται γρήγορα στα νέα δεδομένα και αρχίζει και πάλι να αποθηκεύει λίπος ρίχνοντας το μεταβολισμό του σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας».

Επιπλέον η έλλειψη αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα στερεί από τον εγκέφαλο τη γλυκόζη που είναι απαραίτητη για την παραγωγή αεροδιαβιβαστών, όπως είναι η αεροτονίνη, η οποία δημιουργεί το αίσθημα κορεσμού. Γι αυτόν το λόγο η Γουέντι Τσαντ προειδοποιεί όσους ακολουθούν αυτή τη δίαιτα με ελάχιστους αεράνθρακες να μην το κάνουν για περισσότερο από εφτά ημέρες.

Ας σημειωθεί ότι τις πρώτες αυτές ημέρες η απώλεια βάρους θα είναι σημαντική και θα φτάσει τα εφτά κιλά. Μετά ο ρυθμός θα πέσει, αλλά θα συνεχίσετε να χάνετε βάρος σταθερά.

Απόφυγε τα τσιμπολογήματα: αυτές τις ημέρες θα εναλλάσσεις την κατανάλωση υδατανθράκων, από πολύ μεγάλη σε ελάχιστη.

Το πρόγραμμα των 7 ημερών

Δείγμα ημερήσιου μενού την  Εβδομάδα

Πρωινό: Ξεκινάτε την μέρα σας με 3 ποτήρια αέρα αλλά τις πρώτες μέρες μπορείτε να ξεκινήσετε με 5.

Δεκατιανό (έπειτα από 3 ώρες): 1/2 φλιτζ. αέρα

Μεσημεριανό (έπειτα από 3 ώρες): 8 ποτήρια αέρα και βαθιές αναπνοές για 10 λεπτά στον ήλιο. Η Βιταμίνη Ζ που παράγεται στον ήλιο βοηθά στο κάψιμο λίπους.

Απογευματινό (έπειτα από 3 ώρες): 2 φλιτζάνια παγωμένου αέρα σε ημιορεινή περιοχή ή 3 σε ορεινή με υψόμετρο πάνω από 600m.

Βραδινό (έπειτα από 3 ώρες): 3 φλιτζάνια αέρα κουπανιστού και προσευχή στον θεό που πιστεύετε. Αν είστε άθεος, ο Θεός μαζί σας.

Δοκιμάστε την δίαιτα αυτή και θα χάσετε 10kg σε 7 μέρες με σίγουρη την εισαγωγή σας στο νοσοκομείο.

Στη Γενεύη μεταβαίνει εσπευσμένα Κυπραίος Υδραυλικός για τις διαρροές

Hollywood γίναμε! Δείτε πώς θα είναι η είσοδος της Πάφου σε λίγες μέρες!