in

Κύπριος δάσκαλος ζητά βοήθεια μέσω ενός σάκκου πατάτες

 

Ένα συγκλονιστικό τρόπο διάλεξε ένας Κύπριος δάσκαλος προκειμένου να καταγγείλει τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας   σε δημοτικό σχολείο στην Κύπρο.

Μέσα από ένα γράμμα λοιπόν, το οποίο έκρυψε σε ένα σάκκο πατάτες προσπάθησε  να αναδείξει την ”καταδίκη” των ανθρώπων που δουλεύουν στο δημόσιο και των δάσκαλων γενικότερα.

Το γράμμα αυτό ταξίδεψε ως την άλλη άκρη της γης και έφθασε στα χέρια μιας 42χρονης Κινέζας, η οποία δεν πίστευε στα μάτια της όταν άνοιξε τον σάκκο.

 

 

Όταν η Σι Ντε Τσάο από τη Κουανγκτσόου της Κίνας άνοιξε τον σάκκο με τις πατάτες που αγόρασε για να κάμουν sweetandsour, σίγουρα δεν περίμενε να βρει μια επιστολή – έκκληση για βοήθεια από έναν Κύπριο δάσκαλο. Μέσω του γράμματός του, που είχε κρύψει μέσα στον σάκκο, ο δάσκαλος θέλησε να γνωστοποιήσει στο ανατολικό κόσμο για τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι κυβερνητικοί στη χώρα του.
Όπως μεταδίδουν οι Επιλογές της Σαγκάης, η 42χρονη Κινέζα ανακάλυψε το γράμμα μέσα στον σάκκο της συσκευασίας των πατατών. «Δεν περίμενα να βρω μια απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια από έναν Κύπριο  δάσκαλο ο οποίος αναγκάζεται  να διδάσκει   κάτω από βίαιες συνθήκες», ανέφερε η γυναίκα.

«Δεν αντέχω άλλο. Βοηθήστε μας! Χιλιάδες άνθρωποι κάτω από τον Κυπριακό Δεξιοκομμουνιστικο  ζυγό θα σας ευχαριστούν και θα σας θυμούνται για πάντα», έγραφε ο Κύπριος  δάσκαλος, σημειώνοντας ακόμη ότι οι δάσκαλοι στο σχολειό όπου δουλεύει, εργάζονται 5 ώρες την ημέρα, δεν δουλεύουν αργίες και Σαββατοκύριακα κάποτε αναγκάζονται να δουλέψουν μέχρι τις 1 το μεσημέρι και αμείβονται με κλίμακες Α8 μέχρι και Α12. Ανάφερε ακόμα με συγκλονιστικό τρόπο ότι κάθονται δυο εβδομάδες το Πάσχα, δυο τα Χριστούγεννα και 3 μήνες το καλοκαίρι όλα πληρωμένα. Σύνολο 178 μέρες δουλεία και 187 μέρες ανάπαυση. Στην συνέχεια έγινε πιο δραματικός αναφέροντας με λεπτομέρεια ότι κάποτε  κάποιες από τις 12 θρησκευτικές και εθνικές αργίες, 1η Οκτωβρίου, 28η Οκτωβρίου, Καθαρά Δευτέρα, 25η Μαρτίου, 1η Απριλίου, της Αναλήψεως, του Αγίου Πνεύματος, η ονομαστική γιορτή του Αρχιεπισκόπου, η ημέρα των Γραμμάτων, η Πρωτομαγιά, του Αποστόλου Βαρνάβα και τέλος η τοπική αργία του κάθε σχολείου πέφτουν Σάββατο ή Κυριακή και δεν απολαμβάνουν το προνόμιο της ξεκούρασης.

Συγκλονισμένη η Κινέζα οικοκυρά ξέσπασε σε κλάματα μη μπορώντας να πιστέψει τα όσα συμβαίνουν στους εκπαιδευτικούς στην Κύπρο.

Ο δάσκαλος προέτρεπε όποιον βρει το γράμμα να το παραδώσει στην Παγκόσμια Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χαρακτηρίζοντας τα σχολεία και τις κυβερνητικές υπηρεσίες στην Κύπρο, «στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας».

Η διευθύντρια στο Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κίνας, Τσου Λη, δήλωσε στον Ταχυδρόμο της Σαγκάης ότι η καταγωγή ή η αυθεντικότητα της επιστολής δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει στα όσα τρομακτικά αναφέρει ο εκπαιδευτικός ότι από τις178 μέρες οι 171 είναι διδακτικές, ενώ οι υπόλοιπες εφτά είναι μέρες χωρίς μαθητές.

«Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι οι συνθήκες που περιγράφονται στην επιστολή είναι αληθινές με όσα γνωρίζουμε σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία στην Κύπρο», ανέφερε.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ [και μας απάντησαν με χιούμορ σ’ όλες μας τις ερωτήσεις] | City Free Press

Επιχείρηση της Αστυνομίας στο πλαίσιο της αντιεγκληματικής της δράσης