in

Ανακοίνωση καρμπόν στέλνει σε όλα τα ΜΜΕ ο ΑΠΟΕΛ

Του απεσταλμένου μας στην Πράγα Γιώργου “Τζον Σμιθ” Γεωργίου

Την αποστολή ανακοίνωσης καρμπόν για να μπορούν τα ΜΜΕ να την συμπληρώνουν μόνα τους σε περίπτωση παρεκτροπής των οπαδών και να μην ενοχλούν το γραφείο Τύπου του ΑΠΟΕΛ, αποφάσισε η Λευκωσιάτικη ομάδα σε έκτακτη σύσκεψη χθες το απόγευμα. «Ελεος πλέον, δεν αντέχω άλλο θέλω να πάω σπίτι μου» δήλωσε στην ιστοσελίδα μας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετεβίνος, εμφανώς καταβεβλημένος μετά από 72 ώρες συνεχόμενης εργασίας. «Δεν μπορώ άλλο να γράφω ανακοινώσεις και να βγαίνω σε σταθμούς για να καταδικάζω. Είναι η τρίτη φορά φέτος και ακόμα δεν έχει μπει η σεζόν καλά-καλά,» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, εξηγώντας τους λόγους πίσω από την απόφαση του ΑΠΟΕΛ. «Στείλαμε την ανακοίνωση σε όλα τα ΜΜΕ και το μόνο που ζητούμε είναι όταν επαναληφθεί στο μέλλον παρόμοιο επεισόδιο να την συμπληρώνουν οι ίδιοι την ανακοίνωση και να μην μας σπάζουν τα τηλέφωνα για δηλώσεις,» είπε.
Η ανακοίνωση καρμπόν –που εξασφάλισε αποκλειστικά η ιστοσελίδα μας- πάει ως εξής:

«Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο ΛΤΔ καταδικάζει μετά βδελυγμίας [εισάγετε επεισόδιο] που έλαβε χώρα [εισάγετε ημερομηνία και χώρο]. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε την κοινωνία ότι το ΑΠΟΕΛ είναι στο πλευρό [εισάγετε ομάδα/κοινωνικό σύνολο που προσβάλαν οι οπαδοί] και ότι ο αγνός, φίλαθλος κόσμος του ΑΠΟΕΛ αγκαλιάζει με την σειρά του [εισάγετε ομάδα/κοινωνικό σύνολο].
Η ομάδα μας ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για να ανακαλύψει τους ανθρώπους πίσω από [εισάγετε επεισόδιο] και ότι σύντομα θα είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης».

Η ανακοίνωση έχει ήδη σταλεί σε όλα τα εγχώρια ΜΜΕ με τις σχετικές οδηγίες ενώ γίνονται και σκέψεις για να μεταφραστεί στα αγγλικά, εν όψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ομάδας. «Του φρονίμου τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Οι οπαδοί μας σήμερα τα έχουν με τους πρόσφυγες, χτες τα βάλαν με τους μουσουλμάνους, αύριο θα τους φταίξουν οι γκέι και μεθαύριο τα Πόκεμον του αέρα. Το μίσος τους είναι πολυεπίπεδο και πολύπρόσωπο. Απλά αδυνατώ να τους φτάσω. Καλύτερα να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που ξεφτιλιστούμε διεθνώς,» δήλωσε ο Πετεβίνος.

Το ΑΠΟΕΛ έγινε για ακόμα μια φορά δέκτης επικρίσεων για την ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών του, μετά τη κυκλοφορία φωτογραφίας που απεικονίζει δύο οπαδούς της ομάδας να κρατούν πανό με το σύνθημα «Refugees not welcome». Η φωτογραφία συνοδευόταν και από ανακοίνωση του Παν. Συ. Φι. ΑΠΟΕΛ, που αμφισβητούσε τον ορισμό της λέξης πρόσφυγας, επιχειρηματολογώντας ότι επειδή έχουν κινητά σημαίνει ότι είναι πλούσιοι επομένως δεν είναι πρόσφυγες. Το Παν.Συ.Φι. του ΑΠΟΕΛ στη συνέχεια εξέδωσε και δεύτερη ανακοίνωση, ζητώντας όπως συμπεριληφθεί στο παγκόσμιο λεξικό ξεχωριστή ονομασία για τέτοιου είδους πρόσφυγες, εισηγούμενοι το «Πρόσφυγας Plus», «Πρόσφυγας Deluxe» ή το «Πρόσφυγας 2.0».

Πάντα κοντά στους πρόσφυγες ο επίσημος ΑΠΟΕΛ
Πάντα κοντά στους πρόσφυγες ο επίσημος ΑΠΟΕΛ

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομο Πετρίδη για να τον ρωτήσει γιατί η ομάδα δεν κάνει κάτι για να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού που αναπαράγουν συχνά οι φανατικοί οπαδοί της ομάδας. «Τέτοιες μαλακίες λέτε και θα μου σταθούν τα matsutake μου. Σιγά μην κάνω κάτι που να έχει πραγματική αξία και να συγκρουστώ με τους οργανωμένους. Και μετά ποιος θα μου κάνει ατμόσφαιρα στο γήπεδο για να μπορώ να κομπάζω για τον «όμορφο κόσμο του ΑΠΟΕΛ» μου λέτε; Χίλιες φορές καλύτερα να τους αφήσω να εκφράζουν ρατσισμό, τον φασισμό και την ξενοφοβία τους ελεύθερα και να κάνω ότι καταδικάζω παρά να τα βάλω μαζί τους,» παραδέχτηκε ο πρόεδρος της ομάδας, σημειώνοντας ότι στο τέλος της ημέρας η δουλειά του είναι να πουλά εισιτήρια και όχι να είναι χρήσιμος στη κοινωνία.

Δυστυχώς, είναι γεγονός: Ξεκίνησαν οι χρεώσεις στο Facebook

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος βγάζει δίσκο! Και το ποίμνιο θα… ροκάρει