in ,

Μήπως οι Κύπριοι έχουμε κάνει πελάτες τους Ελλαδίτες αδελφούς μας?

Πολλοί θα γνωρίζετε τη μυθική πλέον ατάκα “Το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα, 22 παίκτες κυνηγούν μια μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί”. Φυσικά ώς γνωστόν το ίδιο ισχύει και για τα ελληνικά reality shows και τους Κύπριους.

Μετά την νέα μεγαλειώδη νίκη Κύπριου σε ακόμα ένα ελληνικό reality, την επικείμενη νίκη του Μάριου στο Survivor (αν δεν πεθάνει πρώτα απο την πείνα με τους άμπαλους που έμπλεξε) και φυσικά την πελατειακή σχέση που απέκτησε ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στον Ολυμπιακό Πειραιώς, κάποιος κακεντρεχής θα έλεγε ότι τα αδέρφια απο την μητέρα πατρίδα έχουν αρχίσει να αποκτούν κάποιου είδους κόμπλεξ κατωτερότητας.

Αν υπολογίσουμε και τις παλαιότερες επισκέψεις του Θρύλου στο νησί και τις πούτσ- πίκρες απο Ανόρθωση αλλά και τους Εβραίους της Μακάμπι, την τριάρα της Μεγάλης Κυρίας στον Παναθηναϊκό στους ομίλους του C.L , αλλά και τον αποκλεισμό της ΑΕΚ Αθηνών απο την σιηλλάκκα την Ομονοιάκκα απο τότε που η Ομόνοια μπορούσε να δώσει συμβόλαια εκατομμυρίου σε παίκτες όπως ο Αλωνέυτης, τότε καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ένα pattern που επαναλαμβάνεται. Ας μην ξεχνάμε και το σκάνδαλο με τους Κύπριους φοιτητές που πάνε και τρώνε τις θέσεις στα Πανεπιστήμια απο τα Ελληνόπουλα! Όποιος δεν πιστεύει μπορεί να ρωτήσει οποιονδήποτε ταξιτζή στην Ελλάδα για να του εξηγήσει ακριβώς πως έχουν τα πράγματα. Αφού φυσικά θυμηθεί πρώτα την θητεία του στην ΕΛΔΥΚ με τους λοκάτζηδες και να σε ρωτήσει αν ξέρεις τον Πάμπο απο την Λευκωσία.

Μέχρι και σελίδα στο Facebook έκαναν κάποιοι θεούληδες με τίτλο Παγκόσμιος Σύλλογος Κύπριων Νικητών Reality Shows αφού οι Κύπριοι νικητές των Ελληνικών reality ρίχνουν μέχρι και κυβέρνηση αν συνεννοηθούν μεταξύ τους.

Φυσικά και αυτοί οι καλαμαράες είναι τραβάτε με κι ας κλαίω, αφού για δεκαετίες έχουν πρώτες μούρες “καλλιτέχνες” όπως η στετέ μας η Άννα η Βίσση, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Ανδρέας Γεωργίου, ο Κούλλης Νικολάου και αθλητές όπως ο Γιαννάκης ο Οκκάς, ο Μιχαλάκης Κωνσταντίνου και άλλοι πολλοί.

Ενδεικτικά η μικτή ομάδα των All Stars μας που πήρε σβάρνα τις πρωτιές στα Ελληνικά reality:

Νότης Χριστοδούλου, νικητής του πρώτου Fame Story, 2002

Σταύρος Κωνσταντίνου, νικητής του Super Idol, 2004

Ανδρέας Γεωργίου, νικητής του Dream Show-The Theater, 2005

Λουκάς Κοσμίδης (ποιός ρε?) νικητής του πρώτου So You Think You Can Dance, 2007

Λούκας Γιώρκας, νικητής του X-Factor με τον Νικόλα Μεταξά να παίρνει τη 2η θέση, 2009

Σταύρος Μιχαλακάκος, νικητής του X-Factor, 2010

Χάρης Αντωνίου (ποιός?), νικητής του X-Factor, 2011

Βαλάντω Τρύφωνος, νικήτρια του Greek Idol, 2010

Αντρέας Λέοντας, νικητής του X-Factor, 2016

Γιάννης Μαργάρης, νικητής του The Voice, 2017.

Σε κάποια φάση έγινε τόσο εύκολο, που κέρδιζαν κάτι τύποι σαν τον θεούλη Χάρη Αντωνίου.

Επί ευκαιρίας θυμόμαστε τότε που η Lifo και το Luben έκαναν αφιερώματα στα Ξεροτήανα Πάφου. Η Lifo επειδή απλά ο αρθρογράφος της δεν κατάλαβε τι διάβαζε και τα αδέλφια στο Luben επειδή αναγνώρισαν την υπεργαματοσύνη μας. Φυσικά το πιο αστείο κομμάτι της υπόθεσης δεν είναι τα ίδια τα άρθρα, ούτε καν οι εικόνες απο τα Ξ.Π (που τότε ήταν και ψιλοχάλια) αλλά τα σχόλια των αναγνωστών απο κάτω που σκοτώνονται για την Κύπρο και την Ελλάδα.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και η κλήρωση του Τζόκερ μετά απο τόσα απανωτά τζακ ποτ να δώσει τα 16 εκατομμύρια ευρώ σε τυχερό στην Λεμεσό. Γίνεται μετά να μην μας αντιπαθούν? Εγώ τους καταλαβαίνω.

Μπόνους ο Μαυρίκιος Μαυρικίου. Δεν χρειάζεται συστάσεις ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

Απαρηγόρητος Κυνηγός που Πυροβόλησε Φάσσα Αντί Τζίκλα Σε Λάθος Περίοδο Κυνηγιού

Survivor: Μια Φίζα Χαλλούμι το Επόμενο Έπαθλο. Διπλωματική Επιτυχία της Κυπριακής Δημοκρατίας