in

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Χωρίς Πανσέληνο ο φετινός «Φέγγαρος»!

image

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί τους τελευταίους μήνες στους κύκλους της λευκωσιάτικης (και όχι μόνο) χίπστερ-κοινότητας. Η απόφαση της διοργανώτριας του Φέγγαρου “Λουβάνα Δίσκοι” να καθορίσει της ημερομηνίες του φεστιβάλ σε περίοδο όπου δεν εμπίπτει πανσέληνος έχει προκαλέσει ποικίλα – κυρίως αρνητικά σχόλια. Πολλοί πιστοί ακόλουθοι του φεστιβάλ σκέφτονται σοβαρά να μην ανεβούν φέτος, παρά το εντυπωσιακό ομολογουμένως line up.

image

“Είναι εντελώς παραπλανητικό το όνομα του φεστιβάλ, ενώ παράλληλα η αφίσα του φεστιβάλ που παραπέμπει σε πανσέληνο πιθανόν να οδηγήσει το κοινό σε λάθος συμπεράσματα όσον αφορά τις ημερομηνίες…” σημείωσε ενωπίον διαφόρων φίλων από το χώρο της τέχνης ο Θάνος. Ο Θάνος αν και είναι γραφίστας στο επάγγελμα, τα τελευταία χρόνια μελετά τη μουσική του Larry Gus, τόσο ως άκουσμα αλλά και ως το πως επηρεάζει κοινωνιολογικά το χάσμα μεταξύ ανθρώπων τις τέχνης και κοινών θνητών, θα απουσιάσει από το φεστιβαλ ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Έχει ήδη αποστείλει επιστολή στον Larry Gus και στην δισκογραφική DFA εξηγώντας τους λόγους που θα απέχει ενώ έχει ξεκινήσει και μια μίνι-εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού.

Σε μια άλλη περίπτωση ο Ιωάννης Β., οδοντοτεχνίτης στο επάγγελμα και αυτοδίδαχτος ζωγράφος δήλωσε σε γνωστό καφενείο της πρωτεύουσας με όνομα αντικαταθλιπτικού χαπιού πως “..πέραν από το γεγονός ότι δεν θα είναι πανσέληνος, το τελευταίο Σαββατοκυρίακο του Ιούλη παντρεύεται ο κουμπάρος μου στο ξωκκλήσι της Παναγίας της Καροφορεμένης στην παλία Λευκωσία ενώ θα ακολουθήσει πάρτυ σε μια εγκαταλελειμένη πισίνα που διαμορφώθηκε ειδικά για τις ανάγκες του γάμου…” έτσι η παρέα τους που διαχρονικά ανεβαίνει ομαδικά στο φεστιβάλ με μηχανές βέσπα φέτος θα γράψει απουσία.

image

Τέλος, ο Μιχαήλ, μπλόγκερ στο επάγγελμα και ιδιοκτήτης μεγάλης συλλογης από βινύλια κοινοπόιησε στο ίνσταγκραμ φωτογραφία από το προσωπικό του αρχείο από τον πρώτο Φέγγαρο με φόντο τη Σελήνη και μισογεμάτο το χώρο του φεστιβάλ με το σχόλιο “2011, αληθινός φέγγαρος” #Fengaros2011 #Instalife #TrendyPeopleOutOfFengaros #AlwaysFirst #BeenThere

image

image

Το θέμα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ μερικοί καλλιτέχνες απειλούν με αποχώρηση εάν ισχύει ότι ο Φέγγαρος πράγματι δεν θα λάβει μέρος κατά την πανσελήνο. Όταν μάλιστα κάποιος ανάφερε ότι και ο περσινός Φέγγαρος ίσως να μην ήταν κατα την διάρκεια της πανσέληνου επικράτησε αναταραχή με αρκετούς παρευρισκόμενους να σκέφτονται να ζητήσουν μέχρι και επιστροφή χρημάτων, παρόλο που όπως δήλωσαν πέρασαν καταπληκτικά στο φεστιβάλ.

Όπως δήλωσε 24χρονη βετεράνος του φεστιβάλ που πάει ανελλιπώς σε όλους τους Φέγγαρους απο το 2011 και αισθάνεται πλέον πιο ώριμη: “Στους τζιαιρούς μας ο Φέγγαρος ηταν την πανσέληνο, τωρά εχάλασεν.”

image

Οι διοργανωτές έχουν θορυβηθεί και σκέφτονται μέχρι και να ενοικιάσουν τεράστιο zeppelin στο σχήμα της σελήνης το οποίο θα καλύπτει κατά την διάρκεια του φεστιβάλ το ημιτελές φεγγάρι δίνοντας έτσι στους παρευρισκόμενους την ψευδαίσθηση της πανσέληνου.

image

Όταν… κλαίει ο Κριστιάνο Ρονάλντο (photos)

Pokemon Go: Σε συνεδρία της Βουλής έπιασε πόκεμον ο Ζαχαρίας Κουλιας