in , , , , ,

Μοίρασαν σε Βάπτιση Muffins με… Magic Mushrooms – Έγινε το Έλα να Δεις

  • Το περιστατικό συνέβη σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού
  • Το μοιραίο λάθος του νονού του παιδιού με τα muffins που έφερε από στο Άμστερνταμ
  • Όσοι δοκίμασαν τα muffins είχαν ασυνήθιστη συμπεριφορά
  • Πιάστηκαν στα χέρια με την διακοσμήτρια

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Που να ήξερε Κύπριος που ζει και εργάζεται στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας πως το να γινόταν νονός θα τον έμπλεκε σε περιπέτειες με το νόμο.

Όλα ξεκίνησαν ζητήθηκε από τον Αλέξανδρο Αστροβάτη να βαφτίσει το παιδί κολλητού του από τον στρατό ενώ αυτός προσφέρθηκε να πληρώσει για τα κεραστικά των καλεσμένων.

Ο Αλέξανδρος φρόντισε να παραγγείλει εγκαιρα τα muffins από μικρό κατάστημα στην γειτονιά που διαμένει στο Αμστερνταμ έτσι την περασμένη Παρασκευή με τις βαλίτσες και μερικά κουτιά γεμάτα muffins στο χέρι προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας για την βάπτιση που θα γινόταν την Κυριακή.

Για κακή του τύχη όπως δείχνουν οι πρώτες έρευνες, το κατάστημα μπέρδεψε την παραγγελία με άλλη πιο μερακλιδικη που προοριζόταν για άλλο πάρτι η οποία ζήτησε να προστεθεί στο μίγμα σκόνη από παραισθησιογόνα μανιτάρια (magic mushrooms).

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΎΠΡΟ 

Όλα πήγαιναν ωραία και σύμφωνα με το πρόγραμμα στην βάπτιση της μικρής Εφραιμίας-Μαριέλοπης στο χωριό Λίνια της επαρχίας Λεμεσού. 

Το μυστήριο έλαβε χώρα στην εκκλησία της Παναγιάς της Γλυκιώτισσας με τους καλεσμένους να καταφθάνουν νωρίς στον γραφικό χωριό που εμπίπτει στα προστατευόμενα χωριά της UNESCO. 

Η διακόσμηση λιτή και απέριττη με έντονη το στοιχείο του μπαλονιού και της ελιάς, ενώ όπως μας δήλωσε καλεσμένος «Το μωρό δεν έκλαψεν καθόλου, πρώτη φορά είδα έτσι ήσυχο μωρόν».

Ο πάτερ του χωριού, Πάτερ Παπαπαναγιώτης, ενώ αρχικά έφερε ένσταση για το διπλό όνομα της μικρής, έβαλε νερό στο κρασί του όταν αναγνώρισε τον ένα από τους δύο παππούδες με τον οποίο πήγαν μαζί στρατό.

Με το πέρας του μυστηρίου οι καλεσμένοι, 124 στο σύνολο, κατευθύνθηκαν προς την μοναδική ταβέρνα του χωριού όπου και ακολούθησε η δεξίωση.

Όπως συνηθίζεται σε βαφτίσια, προηγήθηκε χαιρέτηση όπου προσφέρθηκε σε κάθε καλεσμένο και ενα κεραστικό-muffin. Και κάπου εδώ η ιστορία ξεκινά να πέρνει μια περίεργη στροφή αφού λίγη ώρα αργότερα, και αφού οι καλεσμένοι απόλαυσαν τα παραδοσιακή σούβλα, κουπέπια, μακαρόνια του φούρνου και πολλά άλλα, πολλοί είπαν να δοκιμάσουν το κεραστικό-muffin για πόπαστο. 

ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΥΡΕΑΛ ΠΑΡΤΙ 

Οι μαρτυρίες από τους καλεσμένους και όσους εργάζονταν εκείνη την ώρα στον χώρο έχουν έντονο ενδιαφέρον.

«Πρώτα είδα μια γιαγιά κοντά στα 90…  να γλείφει ένα πόμολο» Δήλωσε ο ταβερνιάρης κος Κώστας Οφτός, «Λαλώ της: Ναμπου κάμνεις α-γιαγιά; Εντα γλείφεις το πόμολο; Ούτε επολοήθηκεν. Απλα αγριοκοιταξεν με τζαι αρκεψεν να θωρεί τα δαχτύλια των σιερκών της λες τζαι θωρεν Τον Κυριον αυτοπροσώπως!»

«Ενόμιζα πως επέτουν πας σ’ εναν κομήτη που βουραν 1000 χιλιομετρα την ώραν ολαν! Εφύαν μου τζαι οι τζιεγκιές τζαι ούλλα! Έτσι πράμαν εν εξανανιωσα…!» εξομολογήθηκε στον ανταποκριτή μας ο Ερμόλαος Ερμόλαου 68 χρονών από τις Τρεις Ελιές της Λεμεσού, ελαιοπαραγωγός στο επάγγελμα. 

«Έβλεπα κύκλους, ορθογώνια παραλληλόγραμμα, τείνουσες, υποτείνουσες,  τζαι ξαφνικά ζούσα μέσα στο Πυθαγόρειο θεώρημα τζαι είχα αγκαλιά το “π:3.14159” τζαι τον Πυθαγόρα! Εζούσα σε όνειρο τζαι εφιάλτη μαζί!» παραδέχτηκε  η Μαρία Πενηνταέξ, 32 χρονών, μαθηματικός στο επάγγελμα. 

Οι καλεσμένοι αν και φιλήσυχοι καθόλη την διάρκεια του “ταξιδιού” προκάλεσαν ανακατωσιά στον χώρο αφού οι περισσότεροι αγκάλιαζαν και φιλούσαν την διακόσμηση με τα μπαλόνια, τα κεριά, τα κηροπήγια, τα βάζα, τα λουλουδια ενώ πολλοί ηταν εκείνοι που άκουγαν από τα κινητά τους τραγούδια των Pink Floyd.

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Το όλο σκηνικό κορυφώθηκε και τα αίματα άναψαν όταν στην αίθουσα μπήκε η διακοσμήτρια η οποία ήρθε να ξυλώσει την διακόσμηση γύρω στις 23:30.

Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες η ίδια φώναζε και οριόταν ενώ είχε υπέστει σχεδόν νευρικό κλονισμό αφού όλα τα αντικείμενα τα οποια άφησε στον χώρο ήταν αλειμμένα με σάλια ή σφιχταγκαλιασμένα από τους καλεσμένους όλων των ηλικιών.

Ένας παππούς φώναζε σπαραχτικά «ΕΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!!» ενώ έδινε μάχη με την διακοσμήτρια όταν αυτή προσπαθούσε να του πάρει από τα χέρια ενα κηροπήγιο.

Χρειάστηκε η επέμβαση των ψυχραιμότερων για να ηρεμήσουν τα πνεύματα ενω στον χώρο βρισκόταν και η διακριτική παρουσία της Αστυνομίας η οποία ειναι άγνωστο το πως βρέθηκε στον χώρο.

Εκπρόσωπος του αρχηγείου με τον οποίο επικοινωνήσαμε μας δήλωσε πως η Αστυνομία Κύπρου εξετάζει το περιστατικό και το τρόπο με τον οποίο πέρασαν από το αεροδρόμιο τα εμπλουτισμένα με ψυχεδελικές ουσίες muffins στα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όλα τα σενάρια είναι πιθανά. 

Η υπόθεση μας θυμίζει παρόμοιο περιστατικό στην Πάφο που έγινε το 2015 όπου Μοίρασαν σε γάμο λουκούμια με…κοκαϊνη!

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΠΕΕ

5+2 λόγοι που ο Μόρφου πρέπει να ηγείται της δικής του αίρεσης

Sunday Chill! Τα παραλειπόμενα, αυτά που αλιέυσαμε και ο,τι κόπηκε απο την λογοκρισία της εβδομάδας