in

Ακόμα 5+ 1 αξεσουάρ του Αγίου Παΐσιου που περιμένουν να εκτεθούν σε προσκύνημα

*Του Μαρίνου Νομικού

1. Ο μισοκαπνισμένος μπάφος που τραβούσε όταν έκανε την περίφημη προφητεία για το ξανθό γένος

Από 100% βορειοελλαδίτικο μαύρο, δώρο από πιστό που είχε καπνίσει αρκετά ώστε να περάσει τον Παϊσιο για μέλος των ΖΖ Top.


image

Ιδιότητες: Μόνο με προσκύνημα και χωρίς καν να τον ανάψεις, μπορείς να κάνεις τις δικές σου “θα είναι και δεν θα είναι” προφητείες

2. To Game Boy με παγκόσμιο ρεκόρ στο Pokemon Red Version

Επειδή ο γέροντας πέθανε το 1994 αυτό ήταν ότι κοντινότερο σε gadget έφτασε ποτέ – αν και είχε προβλέψει ότι μια μέρα “θα κατακτούσαν τον κόσμο αυτοί οι διάβολοι”. Επίσης έχει ξεπεράσει το ρεκόρ των 1,218,000 πόντων του Ιάπωνα Yanagi Sawa κατά 200.000 πόντους αλλά λόγω της σεμνότητάς του δεν ήθελε να διεκδικήσει τον τίτλο.

image

Ιδιότητες: Βοηθάει στην υγεία των δαχτύλων, την αντίληψη και την επιδεξιότητα στα video games. Επίσης αναγεννά τους καμένους από το πολύ παιχνίδι εγκεφάλους ώστε να μπορούν να ξανακαούν από ακόμα περισσότερο παιχνίδι.

3. Κουνούπι που εμπεριέχει το αίμα του Αγίου

Σκοτωμένο από το ίδιο το χέρι του Παΐσιου, ένα νωχελικό βράδυ του Ιουλίου λίγες μέρες πριν ξεψυχήσει, αφού πρόλαβε όμως και ήπιε λίγο από το Άγιο Αίμα του Γέροντα. Και δεν θέλω τίποτα Jurassic Park μαλακίες, εντάξει;

image

Ιδιότητες: Διώχνει μακριά έντομα, φίδια και Μάρτυρες του Ιεχωβά

4. Οι άσπρες κάλτσες με τις οποίες φορούσε τις διάσημες σαγιονάρες του

Αν νομίζετε πως οι περίφημες -πλέον- σαγιονάρες του ήταν από μόνες τους θαυματουργές πλανάσθε πλάνην οικτράν. Ήταν ο συνδυασμός με αυτές τις μοναδικής αισθητικής άσπρες κάλτσες που έδωσε στα Ιερά Υποδήματα τις θαυματουργές ιδιότητές τους και τις καθιέρωσε ως το προσκύνημα που περπάτησε περισσότερο απ’ όλα.

image

Ιδιότητες: Βοηθούν πολύ στην κυκλοφορία. Έτσι και τις βγάλεις από την προθήκη… αδειάζουν δρόμοι

5. Στασίδι με το αποτύπωμα των οπισθίων του Γέροντα

Σ’ αυτό το στασίδι, κατευθείαν από την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Σουρωτής, είναι εμφανές το περίγραμμα των Οσίων Οπισθίων του Γέροντα αφού ήταν το τελευταίο μέρος που έκατσε ο Άγιος πριν του την κάτσει ο Χάρος. Πρόκειται φυσικά περί θαύματος ή ήταν το ρεπό της καθαρίστριας εκείνη τη μέρα και πνίγηκε η Μονή στη σκόνη, δεν παίρνουμε και όρκο.

image

Ιδιότητες: Καθήμενος πάνω του ο πιστός θεραπεύεται από όλες τις συνδεδεμένες με τα οπίσθια ασθένειες. Για την ομοφυλοφιλία απλά φροντίστε να μην κάθεται ήδη κάποιος άλλος

BONUS: Η τελευταία Σουρωτή που ήπιε ο Άγιος. Βοηθάει να χωνέψετε ότι υπάρχει κόσμος που προσκυνάει κομμένα μέλη σε αποσύνθεση και αξεσουάρ!

image

Κυπραία σε κοινωνικό πείραμα μας έκανε όλους περήφανους, “Λάμνε να μεν νευριάσω!”

EΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ: H «προφητεία» του Παϊσιου επαληθεύτηκε