in , , ,

50 ευρώ όριο σε αγορές απο το Shein εξετάζει η Βουλή

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα οδηγηθεί την Πέμπτη το νομοσχέδιο για επιβολή ορίου πλαφόν 50 ευρώ τον μηνα για αγορές από το γνωστό διαδικτυακό κατάστημα ρούχων Shein.

Η μία πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ, την οποία συνυπογράφουν βουλευτές του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, της ΔΗΠΑ, του ΔΗΣΥ, των και των Οικολόγων. Το ΕΛΑΝ αρνήθηκε να συζητήσει θέμα που αφορά εταιρεία που προέρχεται από κουμμουνιστική χώρα.

Το σκεπτικό του νομοσχεδίου αφορά την νέα τάση που παρακολουθείτε τα τελευταία χρόνια από συμπολίτες μας οι οποίοι, χωρίς να σκέφτονται το εθνικό συμφέρον και την οικονομία της χώρα μας, προβαίνουν ασύστολα σε αγορές από το κινεζικών συμφερόντων διαδικτυακό κατάστημα.

«Είναι κάτι που στοιχίζει στις εγχώριες επιχειρήσεις ιδιαίτερα τα μολ τα οποία είδαν τις πωλήσεις του να παίρνουν επικύνδινη καμπή προς τα κάτω τους τελευταίους μήνες. Είναι ξεκάθαρο πως γι αυτό ευθύνεται το Shein» δήλωσε βουλευτής σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι οποίος θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.

Αντιδράσεις από οργανωμένα σύνολα

Ο Σύνδεσμος Αγοραστών Κινεζικών Προϊόντων σε μια σύντομη ανακοίνωση του καταδίκασε τα κόμματα για την πρόταση νόμου.

«Το από που και πόσο θα αγοράζουμε ρούχα δεν είναι δουλειά κανενός. Αν θέλουμε θα αγοράζουμε και από την Βόρεια Κορέα και από τα κατεχόμενα! Ενεν που το ππιριλλί σας!!» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκπρόσωποι τύπου όλων των κομμάτων αρνήθηκαν κατηγορηματικα να προβούν σε δηλώσεις κατά την έξοδο τους από την σημερινή ολομέλεια αφήνοντας δημοσιογράφους και κινηματογραφιστές με το στόμα ανοιχτό.

Αναβρασμός στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Πολλοί συμπολίτες μας εξέφρασαν την αντίθεση τους στο γκρουπ “ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ” στο Facebook

«ΕΝ ΕΣΙΕΤΕ ΤΟ ΘΕΟ ΣΑΣ ΞΙΜΑΡΙΣΜΕΝΟΙ. ΑΛΛΟ ΛΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΕΤΕ ΤΖΑΙ ΤΟ Γ#$%#ΙΝ” έγραψε έξαλλη η Κ.Λ από το Αυγόρου.

«50 ευρώ όριο τον μηνα??? Αππαρον!!! Με 50 ευρώ ούτε βρατζιά εν γοράζω να φκάλω την σεζον!!! ΠΟΥΛΙΜΕΝΙΙΙΙΙ!!!!1» έγραψε σε σχόλιο στην προσωπική της σελίδα η Ελεωνόρα από την Αγία Βαρβάρα Λευκωσίας η οποία τιμήθηκε πρόσφατα από το Ρεκόρ Γκίνες ως η Κύπρια με περισσότερα Ρούχα από το Shein

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κύπρια Έσπασε το Ρεκορ με τα Περισσότερα Ρούχα από το Shein

Σε μια άλλη γωνιά του Facebook εντοπίσαμε ότι οργανώνεται παγκύπριο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας εναντίον του νομοσχεδίου.

Το θέμα όπως αναφέραμε θα συζητηθεί πιο διεξοδικά από την επιτροπή Άχραστου Καταναλωτισμού που απαρτίζεται από βουλευτές όλων των κομμάτων πλην του ΕΛΑΝ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο θα τεθεί σε ισχύ περί τα τέλη του 2032. 

Βαρύ πένθος στη χώρα – Μεσίστιες οι σημαίες σε όλη την Κύπρο μετά την παραίτηση Χατζηγιάννη

«Κλέων»: Τα δέκα μέτρα της κυβέρνησης για προστασία από τον καύσωνα.