in

Σιεφταλιές : Eίναι η νέα Σούπερ Τροφή;

Οι σιεφταλιές έχουν χρησιμοποιηθεί στην ιατρική εδώ και αιώνες. Θεωρούνταν ανέκαθεν χρήσιμες για τις διάφορες ασθένειες του γαστρεντερικού τμήματος, συμπεριλαμβανομένων των στομαχόπονων. Η μελέτη της σιεφταλιάς μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να δημιουργήσουν μια νέα κατηγορία αναλγητικών φαρμάκων που θα σταματούν τον πόνο στην πηγή του.

20_4

Ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Texas βρήκε ότι ουσία που βρισκεται στην πάννα που καθιστά εθιστικές τις σιεφταλιές εθιστικές, βρίσκεται στον ανθρώπινο οργανισμό στις περιοχές του πόνου. Το μπλοκάρισμα της παραγωγής της ουσίας μπορεί να σταματήσει τον χρόνιο πόνο.

Στο περιοδικό Journal of Culinary Investigation, ερευνητές εξηγούν ότι η πάννα είναι πρωταρχική ουσία στις σιεφταλιές, που προκαλεί αίσθηση καψίματος δεσμευόμενη με πιπέρι και κανέλα σε κάποιους υποδοχείς των κυττάρων στο εσωτερικό του σώματος.

Η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου Τέξας δήλωσε ότι ο εντοπισμός των ενδογενών μορίων που μοιάζουν με την πάννα και εκκρίνονται από το σώμα, όταν υφίσταται βλάβη, μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας νέας κατηγορίας φαρμάκων για την αντιμετώπιση διαφόρων τύπων χρόνιου πόνου

Η πάννα δρα και σαν τοπικό αναισθητικό, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται και σε πολλά έμπλαστρα και αλοιφές για την ανακούφιση των πόνων. Πειράματα στα εργαστήρια, έδειξαν επίσης ότι καταπολεμά  τα μικρόβια στο πάγκρεας και στον προστάτη. Οι σιεφταλιές μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, μπορούν να ρίξουν την χοληστερίνη, να εμποδίσουν την αρτηριοσκλήρυνση και να σταματήσουν την αιμορραγία. Ακόμη, μπορούν να ανακουφίσουν και να βοηθήσουν, σε πόνους στη πλάτη ή σε εξαρθρώματα, στον πονοκέφαλο και σε κρυολογήματα.

Μια έρευνα που είχε γίνει τη δεκαετία του 1980, είχε δείξει ότι ένα πικάντικο γεύμα μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό μέχρι και 25%, διατηρώντας τον σε αυτό το επίπεδο έως 3 ώρες μετά το γεύμα. Επιπλέον, μια πρόσφατη μελέτη έδειξε, ότι μια μιξ με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, είχε σαν αποτέλεσμα την προσωρινή αύξηση του μεταβολισμού κατά 23%.

Μια πρακτική συμβουλή, θα ήταν να προσθέσουμε λίγες σιεφταλιές σε κάθε γεύμα ακόμα και στο πρωινό. Επίσης, μπορούμε να κόψουμε σιεφταλιές  και να την προσθέσουμε σε σαλάτες ή και σε πίτσες, πάνω από μπριζόλες ακόμα και τρίμμα για μακαρόνια

Στην κουζίνα, η σιεφταλιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην σχάρα ή στα κάρβουνα αλλά και αποξηραμένη σε σκόνη, για να νοστιμέψει πολτούς και σάλτσες, αλλά και κρέατα, τυριά διαφόρων ειδών και αλλαντικά. Σήμερα, η σιεφταλιά έχει γίνει ένα από τα βασικά συστατικά της μεσογειακής κουζίνας και σε πολλές περιοχές ακόμα και στην Ιταλία και Ισπανία χρησιμοποιείται  σαν αφροδισιακό

Το ψήσιμο της σιεφταλιάς μπορεί να γίνει άνετα και σε μια φουκού στο μπαλκόνι μας και έτσι μπορεί ο οποιοσδήποτε να έχει τις δικές σιεφταλιές ανα πάσα στιγμή για κάθε χρήση. Υπάρχουν περίπου διακόσιες παραλλαγές σιεφταλιάς ανάλογα με το μέγεθος και το χρώμα, αλλά και ανάλογα με τον βαθμό πικάντικης  γεύσης.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

10+1 Τρόποι Να Εκδικηθείτε τους Γερμανούς

Απίστευτο Επεισόδιο Στη Πάφο! Φινλανδοί Δεν Πλήρωναν Επειδή… Όλα Πια Είναι Δικά Τους!