in

Tinder στην Κύπρο. Οδηγός επιβίωσης.

Maria tinder

Στο εξωτερικό, το Tinder, κάνει εδώ και πολύ καιρό θραύση. Ο χρήστης βλέπει ποιο από τα πρόσωπα που τον ενδιαφέρουν βρίσκεται κοντά του (έχει τύχει να βρίσκονται χρήστες στα απέναντι διαμερίσματα), στέλνει ένα μήνυμα και κλείνουν επί τόπου ραντεβού. Στην Κύπρο πάλι, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, μιας και δεν υπάρχει πολύ μεγάλη απελευθέρωση και οι γυναίκες χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο και διαφορετικές συνθήκες για να εκδηλωθούν και να βρεθούν με κάποιον. Παρά τις όποιες δυσκινησίες σε σχέση με την απ’ ευθείας γνωριμία, τους τελευταίους μήνες η εφαρμογή έχει αρχίσει να εγκαθίσταται σε πάρα πολλά smartphones και tablets. Οι περισσότεροι το έχουν δει σαν παιχνίδι στο οποίο βαθμολογούν προφίλ και σχολιάζουν με τους φίλους τους. Δεν είναι λίγες οι φορές δηλαδή που έχω βρεθεί σε αντροπαρέες ή κοριτσοπαρέες που έχουν την εφαρμογή ανοιχτή και κουτσομπολεύουν όποιο προφίλ βλέπουν εκείνη την ώρα. Επίσης δεν είναι λίγοι οι σύντροφοι γνωστών μου, που έχω δει να διατηρούν προφίλ εκεί. Αν όντως το βλέπουν απλώς ως παιχνίδι βαθμολόγησης ή ως ακόμη ένα social network και όχι ως διευκόλυνση ενδεχόμενης απιστίας, αυτό το γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι (ενδεχομένως και κάποιες άλλες παρουσίες που έχουν επίσης προφίλ στο Tinder).

Το tinder λοιπόν είναι μία εφαρμογή στο κινητό, που συνδέεται με το facebook σου κι από εκεί αντλεί κάποιες πληροφορίες όπως το όνομά σου (όχι το επίθετό σου), την ηλικία σου, έξι φωτογραφίες που εσύ θα επιλέξεις και τα pages που έχεις κάνει like. Μπορείς να επιλέξεις αν ενδιαφέρεσαι για άντρες, γυναίκες ή και τα δύο, την χιλιομετρική απόσταση που θέλεις να βρίσκεται το ταίρι σου αλλά και τι ηλικία θα έχει. Μετά σου εμφανίζονται οι φωτογραφίες από άλλους χρήστες και διαλέγεις αν σου αρέσουν ή όχι. Μπορείς να δεις αν έχετε κοινά ενδιαφέροντα από τα likes που έχετε κάνει στις σελίδες, αλλά και πιθανόν κοινούς σας φίλους στο facebook. Αν κάποιος σου αρέσει και του αρέσεις κι εσύ, τότε η εφαρμογή σας συνδέει αυτόματα και μπορείτε να ξεκινήσετε το τσατ. Την συνέχεια την φαντάζεσαι.

Στο εξωτερικό η αγορά στα site γνωριμιών είναι πολύ πιο ανεπτυγμένη σε σχέση με την Κύπρο και ο κόσμος πολύ πιο κουλ όταν τα χρησιμοποιεί. Πράγμα που σημαίνει, περισσότεροι χρήστες, περισσότερες επιλογές, περισσότερο σεξ. Μάλιστα, κανείς δεν θα σε στραβοκοιτάξει αν του πεις ότι χθες κοιμήθηκες με κάποιον που γνώρισες μέσω ενός app ενώ οι πιθανότητες όσο είσαι στο tinder να πέσεις πάνω στον τριτοξάδελφό σου είναι σαφώς μειωμένες.

Εμείς όμως δεν ζούμε στο εξωτερικό, αλλά στην Κύπρο και λίγα εικοσιτετράωρα αρκούσαν για να καταλάβω ότι η χρήση του tinder εδώ και στο εξωτερικό είναι η μέρα με την νύχτα. Πρόσεξέ με γιατί.

1. Οι επιλογές παραδόξως είναι αρκετές. Το tinder στην Κύπρο έχει αναλογικώς παρισσότερες επιλογές απο ότι στην Ελλάδα παραδείγματος χάριν. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό αλλοδαπών που ζουν μόνιμα εδώ.

Το νου σου. Μπορεί να βρείς κελεπούρι.
Το νου σου. Μπορεί να βρείς κελεπούρι.

2. Η Κύπρος είναι ένα μεγάλο κρεβάτι. Με το που κατέβασα το tinder μετά από λίγα λεπτά το πρώτο πράγμα που έλαβα στο κινητό μου ήταν ήταν sms από παλιό sex friend με το οποίο είχαμε χαθεί. Και να θες να κρυφτείς δηλαδή, η Κύπρος είναι τόσο μικρή που δεν μπορείς.

3. Υπάρχει μάλλον κρυφός διαγωνισμός έξυπνης ατάκας. Το τι γελοιότητες έχω διαβάσει στο tinder δεν περιγράφεται. Δεν χρειάζεται να φτάσετε σε επίπεδο παράστασης Λούη Πατσαλίδη για να σπάσετε τον πάγο. Μπορείτε απλά να πείτε ένα γεια.

4. Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη. Αμηχανία και τα συναφή. Παράδειγμα fail διαλόγου. -«Γεια». -«Γεια». -«Τι κάνεις». -«Καλά. Εσύ;». -«Καλά». Τέλος συζήτησης. Καταλαβαίνεις ότι έτσι δεν θα πηδήξεις ποτέ, σωστά;

5. Σνομπισμός. Πόσος σνομπισμός. Σου έχω κάνει like, μου έχεις κάνει like, γίνεται το αυτόματο «πάντρεμα» από το site. Με ποιο ακριβώς σκεπτικό δεν απαντάς στο μήνυμα, μωρή;

6. Οι παρθενώπες. Κοριτσάκι μου για να είμαστε και οι δύο στο tinder σημαίνει ότι η μισή ντροπή δική μου η μισή δική σου, δεν χρειάζεται να δικαιολογηθείς γιατί είσαι εκεί επαναλαμβάνοντας την ατάκα «είναι η πρώτη μου φορά».

7. Τι θα πει η γειτονιά. Ξέρεις το “πέτυχα τον τάδε στον tinder”, το κους κους που ξεκινά μετά και η ταχύτητα με την οποία μαθαίνουν όλοι ότι είσαι στο tinder -έχουν δεν έχουν οι ίδιοι- με ξεπερνά.

8. Ευτυχώς υπάρχουν οι τουρίστριες. Το μόνο καλό στην Κύπρο είναι ότι ειδικά τώρα το καλοκαίρι, η πόλη γεμίζει τουρίστριες, το tinder πολλαπλασιάζει το κοινό του και επιτέλους τα βράδια αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αρκετά μεγαλύτερο ενδιαφέρον…

Tinder Tips

Είσαι στο tinder για να γαμήσεις. Έχει περάσει η εποχή που κρυβόμασταν πίσω από γλυκούλικες φωτογραφίες σκύλων, γάτων κλπ. Αν όντως θέλετε να γνωρίσετε κόσμο επιλέξτε από το facebook σας κάποιες κανονικές φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται το πρόσωπό σας (χωρίς γυαλιά ηλίου) και κάποιες ολόσωμες (όχι με μαγιό, μπράτσα, κοιλιακούς), χαρακτηριστικές της προσωπικότητάς σας (βέβαια αν η προσωπικότητά σας είναι μόνο μαγιό, μπράτσα και κοιλιακοί, τότε πάω πάσο)

Προσπάθα να ξεχωρίζεις. Όπως αυτός ο θεούλης που κάνει μπάνιο μέσα σε energy drink.
Προσπάθα να ξεχωρίζεις. Όπως αυτός ο θεούλης που κάνει μπάνιο μέσα σε energy drink.

Μην είσαι κότα. Συνήθως οι γυναίκες θέλουν η πρώτη κίνηση να γίνεται από τους άντρες. Ναι, ισχύει ακόμη αυτό στην εποχή μας, ακόμη και εκεί μέσα. Το Tinder είναι κάτι σαν εικονικό μπαρ. Αν και υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που αυτή θα κάνει το πρώτο βήμα, φυσικά με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι απο ξένες και όχι απο Κύπριες. Οπότε μην περιμένετε εφόσον σας έχει κάνει ήδη like, να στείλει εκείνη το πρώτο μήνυμα. Δύσκολο.

Μην είσαι γαιδούρι. Μην ρωτάς πράγματα που αναγράφονται ήδη στο προφίλ του άλλου. Στην καλύτερη περίπτωση, δείχνει ότι είδες μόνο τις φωτογραφίες της, στη χειρότερη, ηλιθιότητα.

Και τέλος, μην είσαι μαλάκας. Αν γνωρίσες μια κούκλα Γαλλίδα και με την οποία τα βρίσκετε σχεδόν σε όλα, μην το παίζεις Καζανόβας. Αν πιστέυεις ότι αξίζει τον κόπο, σταμάτα να μιλάς με ακόμα 17 διαφορετικές.

Έκαμαν τον Putsauce Επιστήμη με το νεο επαναστατικό προϊον

Teya Kaye – Τα καλύτερα οπίσθια της ομογένειας “Mούζιν να ‘χουν τα μόρνινγκ κκόφη”