in ,

Την Χώρισε για τα Τάπερ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει σύγχυση σε μια φιλήσυχη γειτονιά της Λευκωσίας, νεαρός άνδρας από τα Λατσιά πήρε τη δύσκολη απόφαση να χωρίσει τη σύζυγό του εξαιτίας της αδυσώπητης και κουραστικής εμμονής της να συλλέγει τάπερ παντός είδους. Με δύο παιδιά, δύο σκύλους και έναν παπαγάλο να βρίσκονται στην μέση, η οικογενειακή κατάρρευση έχει αφήσει πολλούς να αναρωτιούνται αν ζουν σε κωμωδία Αμερικανικής παραγωγής η σε δράμα Κορεατικής ταινίας.

Η Φρόσω Φ., γνωστή στους φίλους και τους γείτονες ως “Βασίλισσα των τάπερ”, έχει συγκεντρώσει μια συλλογή από τάπερ που προκαλεί σοκ και δέος αφού καταλαμβάνει κάθε γωνιά του άλλοτε αρμονικού σπιτιού τους. Από μικρά δοχεία για σάντουιτς μέχρι κολοσσιαία δοχεία για κατσαρόλες, δεν υπάρχει ντουλάπι της κουζίνας που να μην έχει επηρεαστεί από την τυραννία των τάπερ. Ο σύζυγος, προσπαθώντας να μην χάσει τα λογικά του, έφτασε στο απροχώρητο σημείο και αποφάσισε να δώσει ένα τέλος.

“Ξεκίνησε αρκετά αθώα”, αναστέναξε ο νεαρός σύζυγος καθώς αφηγούνταν τη σουρεαλιστική ιστορία στον ανταποκριτή μας. “Αλλά σύντομα, κάθε φορά που άνοιγα ένα ντουλάπι, μια χιονοστιβάδα από πλαστικά δοχεία έπεφτε πάνω μου. Έγινε αδύνατο να βρω ταιριαστά καπάκια και στην κουζίνα μας πάντα επικρατούσε χάος. Δεν μπορούσα να το αντέξω άλλο. Ακόμα βλέπω εφιάλτες με τάπερ να με καταπλακώνουν”.

Ούτε η γειτονιά γλίτωσε από το χάος των τάπερ. Η κυρία Σούλα, μια γειτόνισσα που διοργάνωνε συχνά τραπέζια και χοροεσπερίδες στην γειτονιά, επηρεάστηκε βαθιά από τον παραλογισμό της κατάστασης. Αναφώνησε: “Κάποτε πήρα καταλάθος ένα τάπερ της Φρόσως για τα αποφάγια και μου έκοψε την καλημέρα. Ξαφνικά άρχισα να δέχομαι απειλητικά μηνύματα στον τηλεφωνητή του κινητού μου ενώ δεν ηταν λίγες οι φορές που την είδα απλά να στέκεται στον φράχτη του κήπου μου και απλά να κοιτάζει στο σπίτι μου. Ήταν σαν σκηνή από ταινία τρόμου!”

Ο κ. Εύρος, ένας άλλος γείτονας, ήταν εξίσου σαστισμένος από την κατάσταση. “Περνούσα καθημερινά με το σκύλο μου από το σπίτι τους και οι πύργοι απο τάπερ γίνονταν όλο και πιο ψηλοί. Φοβόμουν τη μέρα που θα έφταναν μέχρι τα σύννεφα και θα έκρυβαν τον ήλιο!”.

Η κατάληψη των τάπερ δεν επηρέασε μόνο τους ανθρώπους που κατοικούσαν στο σπίτι των Άντερσον. Τα παιδιά, τα δύο σκυλιά με τα ονόματα Max και Bella και ένας ομιλητικός παπαγάλος με το όνομα Σαββής βρέθηκαν στο μάτι του τυφώνα. Τα κατοικίδια της οικογένειας βρέθηκαν να σκοντάφτουν πάνω σε στοίβες από δοχεία, προκαλώντας κωμικές σκηνές επικών διαστάσεων. Ο Σαββής ο παπαγάλος, ειδικότερα, έμαθε να μιμείται το κροτάλισμα των καπακιών των τάπερ, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο παραλογισμού σε μια ήδη παράξενη κατάσταση.

“Συνήθιζα να επισκέπτομαι το ζευγάρι κάθε Σαββατοκύριακο για παιχνίδι με τον Μαξ και τη Μπέλα”, είπε η Κίκα, ένα χνουδωτό λευκό κανίς από τον δρόμο. “Αλλά καθώς η συλλογή με τα τάπερ μεγάλωνε, ήταν αδύνατο να περιηγηθώ στο σαλόνι τους χωρίς να σκοντάψω σε πλαστικά δοχεία. Ήταν σαν να προσπαθείς να πας στις μύτες των ποδιών σου μέσα σε ναρκοπέδιο!”

Με τη διαδικασία διαζυγίου σε εξέλιξη, ο νεαρός σύζυγος βρήκε τελικά παρηγοριά σε μια ζωή χωρίς τάπερς. Ανυπομονεί να αποκαταστήσει μια αίσθηση κανονικότητας στη ζωή του, να ανοίγει τα ντουλάπια χωρίς φόβο και να ανακτήσει τον έλεγχο της κουζίνας του. Όσο για την κ. Φρόσω, σχεδιάζει να διοχετεύσει το πάθος της για τα δοχεία σε μια νέα καριέρα – ανοίγοντας ένα μουσείο με θέμα τα Τάπερ.

Πλήροφορίες λένε πως ενδιαφέρον έδειξε ο Δήμος Πάφου αλλά ακόμα δεν εχουν διασταυρωθεί από επίσημα χείλη.

Περισσότερα σε λίγο…

Νεαρή χαστούκισε τη γειτόνισσά της επειδή την ρωτούσε συνεχώς πότε θα παντρευτεί

Δύσκολες ώρες για τoν Γιαννάκη Γιαννάκη: Διαγνώστηκε με δυσλεξία