in , , ,

Typical Κυπριακός Γαμος: Ο Απόλυτος Οδηγός

Έφτασε η ώρα να φκεις τα σκαλιά της εκκλησιάς; Δεν έχεις ιδέα στο τι πρέπει να κάμεις; Εμείς είμαστε εδώ και σας παρουσιάζουμε τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΔΗΓΟ TYPICAL ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΓΑΜΟΥ που θα σας λύσει τα χέρια. 

Προθέρμανση

Ξεκινα να τον σκέφτεσαι τζιαι να τον προετοιμάζεις τουλαχιστον που το Δημοτικό. Μην ανησυχείς αν δεν το κανεις εσυ θα το καμει σιουρα η μανα σου τζιαι οι συγγενεις σου.

Προξένια

Αν δεν κουτσιάς ταίρι μεν αγχώνεσαι υπαρχουν τζιαι τα προξενια οπως εκάμναν οι προτινοι, τα τυφλά ραντεβού ακόμα τζιαι το First Dates στην τηλεόραση τωρά. Στην σιειροττερη παντρευκεσαι τζειντον/ην συμμαθητή/τρια που το Δημοτικό που είπετε ότι αν μεινετε σκαπουλλοι εννα παντρευτειτε καποτε

Προετοιμασία

Θκυο χρόνια πριν άρκεψε να μπουκάρεις κομμωτήρια, μανικιουρ πεντικιουρ, εκκλησία, ντι τζεη, φωτογράφο, φκιόρα τζιαι πίστα αν θέλεις τους καλύτερους αλλιως θωρώ να σε χτενίζει η Σταυρουλα η γειτονισσα τζιαι να καμνεις δεξιωση στις λαικες οργανώσεις στο Πελέντρι. Η ζήτηση εν μεγαλη η προσφορα εν μητσια!

Χαρτώματα/Τραπέζια

Η πρωτη συναντηση των πεθερικων με τους συγγενεις τζιαι που τις θκυο μερκες. Σουβλες, οφτα, σιεφταλιες, μακαρονια του φουρνου, κουπέπια καμποσες μπυρες, ζιβανια τζιαι καμποσο χωρκατιλλικι που ουλλους για να στερκωσει ο γαμος. Απαραίτητα τελειωνει με τσιαττιστά τζιαι να φιληθειτε μπροστα που ουλλους για να σας χειροκροτήσουν.

Ημερομηνία

Ιουλιος, ο καλύτερος μήνας. Θκιαλεξε τον πιο ζεστο μηνα του καλοτζιαιρκου ετσι για να τρεχουν πουπανω μας, μες την εκκλησία να θέλει αλλαμα το σώβρακο μας τζιαι ο παπας να εσιει μονο τις πόρτες αννοιχτες αμπα τζιαι καταλύσει καμια πακκίρα. Να τρέχουν τα μεικαπ των 100 ευρω τζιαι να κοπει το σιερι μας με την βενταλια οπως που να ειμαστε σε σαουνα στο Βιετναμ.

Hens/Bachelor

Team Bride

Kαθε καλο Χενς ξεκινα με καλαμακια σε σχημα π**τσας, τούρτα με π**τσα, κεράκια με π**τσα και γενικά ότι εχει π**τσα πάνω.. Πρέπει να κλείσεις μια βίλλα μες τες ερημιές με πισίνα. Ούλλες πρέπει να φορούν το ίδιο χρώμα ρόπα τζαι την νυχτα να πάτε στην ταβέρνα με τες π**ουτσες παραμάσκαλα.

Team Groom

Κατι ψαγμενοι προτιμουν κανενα γκολφ κανενα σπα κανενα τενις καμια ιππασια. Οι πιο σκλεροι καμια ταβερνα με VSOP τζιαι μετα καπαρε αλλα τελευταια εν της μοδας η Μυκονος αλλα τζιαι η Θεσσαλονικη. Ο γαμπρος εν πλερωνει πακκιρα τζιαι οσο πιο ππαραληες εν οι παρεες του τοσο πιο καλα εννα περάσει. Να θυμασαι μονο οτι ενας που ουλλους εννα τα καρφωσει ουλλα οσα εκαμετε στην γεναικα του τζιαι εννα φκαλει τον νουρον του ποξω. Εννα πρεπει να σκεφτεις πολλα ψεματα για να καλυψεις τις μαλακιες σας.

Νυφικό

Ξεκινας να γυρεφκεις αμέσως μετά τα χαρτωματα. Όσο πιο μακρύ, τόσο πιο καλό. Όσο πιο βαρυν, τοσο πιο θεαματικό. Ναι, ο νούρατσος της Ναστάζιας που το “Βουράτε Γειτόνοι” εν μια καλή βάση. Εννοείται ότι πρέπει να το γορασεις τζαι όι να το νοικιασεις. Θα του καμεις δικο του αρμαρι ώσπου να το φορησει η κορη σου υστερα που 30 χρόνια. Το οτι εν εβαλες εσυ το δικό της μανας σου, εν άλλη ιστορία. Ενεν της ώρας.

Κουστούμι

O γαμπρος δουλεφκει αντιστρόφως ανάλογα που την νυφη. Καρτερά τελευταια στιγμη ενω έσιει ενα χρονο που θωρεί κοστουμια στο ιντερνετ τζιαι παει στο μολλ μπαίνει στο πρώτο μαχαζι που βρισκει πλερωνει καμια 500σια ευρω τζιαι πιανει το πιο άσχετο κουστουμι που εμπορούσε να πιαει για τον γαμο. Πάει εσσο ακουει καμποσο μουρμουρκό που την γεναικα to be τζιαι την άλλη ημέρα παν μαζι τζιαι αλλάσουν το τζιαι πιάνει οτι θέλει η νυφη, συνηθως κατι που να ταιρκαζει με το μακιγιαζ της τζιαι την διακόσμηση.

Ζώματα

H αρκή ούλλου το κακού! Ιεροτελεστία για το στόλισμα της νύφης τζιαι του γαμπρού. Εσιει φυλές στην Αφρικανική Σαχάρα που εν εχουν ετσι έθιμα. 

Ο γαμπρος εσσο του η νυφη εσσο της. Μαναες, Θκειαες ντυμένες με τα γρουσάφκια τζιαι οτι πιο φανταχτερό κυκλοφορει στο παζαρι. Ο τζυρης τζι ο πεθερος οσο τζιαι καταφεραν τους να φορησουν πουκάμισο πουπάνω που την τελαντωτή. Μπουφε με τυροπιτες, πιττες της σατζιης, καττιμέρκα, ελιωτές, λουκανικοπιττες (λουκανόπιτες), μαχαλεπί, καλό πράμα, πακλαβαες, δαχτυλα, κουπες, σπρινκ ρολλς, σουβλακια, φαλάφελ, sushi, maki, nigiri, κεφτέδες για τα μωρά τζιαι κουννες, τσιπς τζιαι καμια τσαμαρέλλα για το τσιλλημα. Μετα αρκεφκουν τα νταουλια, φκιολια χοροι τζιαι κλαμα. Πολλη κλαμα ομως. Που την μανα ως την τελευταια γειτονισσα που το πιο πιθανόν κλαιουν εκ πειρας για το λαθος που παεις να καμεις. 

Για να στεριώσει καλά ο γάμος πρεπει να ζώσουν ούλλοι. Θκειάες, Θκειοι, πρώτα, δεύτερα τρίτα ξαέρκια, οι γειτόνοι, ουλλο το χωρκο, κάττοι τζαι σιήλλοι.

Οι φκιολαρηες ξεκινούν να παίζουν Ρέμο τζαι Αργυρό γιατί έλειψεν το κυπριακό ρεπερτόριο.

Αν δεν παίξει το “Κόρη Μηλια” στο τέλος, θεωρείται άκυρο το όλο μυστήριο.

Εντωμεταξυ στο σπιτι του γαμπρου το ιδιο σκηνικο αλλα με πιο πολλες vegan επιλογες! Ο κουμπαρος ξιουριζει τον ηδη ξιουρισμενο γαμπρο που καθεται οπως το παλαβουι με την τελαντωτη τζιαι τραβουν τον 47 κινητα βιτεο τρισπηλιν σε ενα δωματιο που χωρει 5 πλασματα τζιαι μπηκε ενας λοχος αφου οι μισοί εν σφηνωμένοι πισω που τις κολόνες. 

Ιδιο φκιολιν ιδιο λαούτο αφου μολις τελειωσει που τον γαμπρο παει σφαιρα στην νυφη το λαϊκο μουσικο σχημα για ζωματα φαγια κακα ιστοριες!!!

Μολις τελειώσουν τα ειδωλολατρικά ξεκινά ο καθένας που εσσο του με τους συγγενείς πομπή για την εκκλησια! Πουρουες κακα ιστοριες κατα μηκος της διαδρομης!

Κουμπάρος

Ο κουμπάρος συνήθως εν γείτονας, εμεγάλωσε μαζί με τον γαμπρό, επηαν νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, στρατό, πανεπιστήμιο μαζί τζιαι δουλέφκουν στην ίδια εταιρεία. Ήπιαν μαζί τον πρώτο τσιάρο στο Γυμνάσιο, είδαν την πρώτη ταινία ενηλίκων μαζί, εγινήκαν στρακόττο πολλές φορές τζιαι πάν μάππα κάθε Σαββατοκύριακο μετά που το τζυνιήν. Ο ένας φορεί τα ρούχα του άλλου τζιαι το πιο πιθάνον εν τούτον πού έπρεπε να παντρεφτεί ο γαμπρός! Το ότι βαστά τις βέρες εν ήταν καλή ιδέα που την αρκή. Γενικά εν τζιαμέ για να πκιερώνει τζιαι ήδη εμετάνοιωσε που δέχτηκε το κουμπαριλίκκι.

Κουμέρα

Η κουμέρα πρέπει απαραίτητα να φορήσει άσπρο φόρεμα. Νόμος απαράβατος. Ο λόγος ειναι για να συμβαδίζει με το νυφικό(βλ. πιο πανω). Η μόνη της δουλειά ειναι να σφουτζιήζει το δρώμα της νύφης μες την εκκλησιά τζαι να την πιάσει αν πάει αν φυρτεί που την άπνοια που θα επικρατεί στην εκκλησιά. 

Εκκλησια

H νυφη κατεβαινει με άππαρο που κωλοσύρνει άμαξα, αττικα του 1930, πόνυ, φερράρι ή πύραυλο τζιαι μοστράρει νυφικό στο προαυλιο ενω ο γαμπρός καρτερά όπως τον χάχα κανένα μισάωρο με τα φκιορα στο σιεριν. 

Ο Γαμπρός κατεβαίνει άγημα που μοτόρες, τετράτροσιες, φορτηγά, διπλοκάμπινα, τρέηλες, τράχτα ή οτιδήποτε εχουν μαζικά οι παρέες του.

Ο παπάς θκιαολίζεται με το αβυσσαλέο ντεκολτέ της κουμέρας τζιαι ούλλοι καρτερούν αν θα πατήσει η νύφη τον γαμπρό. Για την έξοδο από την εκκλησιά θα χρειαστείς: 20 κιλα ροδοπέταλα, τουλαχιστον 40 κιλα ρύζι Καρολινα,  40 poppers του Jumbo, 2 πεζουνια τζαι 30 αεροπουρουες μιας χρήσης. Καπνογόνα είναι must, τζιαι καμια σιηππεθκια αν εσιεις τιποτε σκλερους συγγενεις. Ο κουμπαρος πλερωνει την εκκλησία το εναν αλλοναν τζιαι πάμε για χαιρέτηση αφου η νύφη σίρει μιαν δευτερη ανθοδέσμη στις ελευθερες για να πιάει κάποια σειρά! Ξεκινά η πομπή για την χαιρέτηση. Πάλε πουρούες κακά ιστορίες!

Χαιρέτηση

5 ωρες ορθοστασια οπως που να φκαλλεις σκοπός στην πύλη τζιαι να πρέπει να ττοκαρεις ούλλους τους καλεσμένους να φιλήσεις ούλλες τις θείες τζιαι να χαριεντιστείς με τον καθε ρόκολο. Αναγκαίο κακό αν θελεις να συναξεις τζεινα ουλλα τα ριαλια μες τα φακελλουθκια. Τουτη εν μια καλη στιγμη να αρκεψεις τα ποτα για να φκαλεις την νυχτα.

Τιπ: Φκαλε την βερα κατα την διάρκεια για να μεν λύσει το σιέριν σου. Φκαλε τα 20ποντα τακούνια αν θελεις να περπατάς την επομενη μέρα. Ούλλη ξέρουν ότι είσαι ττάππος. 

Καλεσμενοι

Aν εν πιο λλιοι που τεσσερις σιηλιαες οι καλεσμένοι ο γάμος εν αποτυχία. Συγγενείς, μακρινοί συγγενείς, πολλά μακρινοί συγγενείς,πολλά πολλά μακρινοι συγγενεις, συγχωρκανοί, συγχωρκανοί των συγχωρκανών, φίλοι, εχθροί, γνωστοί, άγνωστοι, σειράες, γειτόνοι, συναδελφοι, οικιακοί βοηθοί τζιαι μια φαουσα κοπελλόυθκια.  Οποιος βρεθει στον δρομο σας τζιαι ενα προσκλητηριο τζιαι εννοειται οτι πρεπει να ερτουν ουλλοι γιατι τουτα εν δανεικα τζιαι ειτε επαντρεψαν ειτε εννα παντρεψουν στο μελλον.

Δώρα

Η προτιμηση ειναι μονο ριαλια(cash), παλια επιανες τζιαι κανενα βαζο καμια μαειρισσα του ατμου κανενα σετ μαχαιροπηρουνα να ανοιξεις σπιτι. Τις επόμενες μέρες πρέπει να ανοίξεις Excel και να δεις το βίτεο με την χαιρέτηση να τους περάσεις σε spreadsheet για μελλοντική αναφορά.

Λουκούμια

Αθηενίτικο λουκούμι με χαλεπιανό για να εισαι ολοκληρωμενος γαμος, μπραουνι με τυρι η δευτερη επιλογη για κυριλάτους τζιαι για να καταλήξουν τζιαι τα θκυο πας την πορτα του ψυγειου με αλλα κεραστικα απο γαμους των τελευταιων 5 ετων. 

Τουρτα

Όσο πιο ψηλή τόσο πιο φαντασμαγορική. Πρέπει να είναι τουλάχιστον 7 πατοί, άσχετο αν οι 6 εν χαρτονι πασαλειμμένο με ζαχαρόπαστα.

Κέντρο

Ο γάμος, αν θέλεις να έχει απόδοση, πρέπει να ειναι ανοιχτός άρα το κέντρο πρέπει να έχει χωρητικότητα 1500 άτομα τζαι πάνω. Τα Δημοτικά στάδια (το γήπεδο του χωρκού) είναι μια πολύ καλή και φτηνή λύση. 

Ποτά

Αν θέλεις να μεν σε πουν τσιήππην, θα πρέπει να πάεις σε κάβα να χρεωθείς 1000 ευρώ ποτά ούλλων τον λογιών να τα έσιεις σε κάσιες κάτω που το τραπέζι σου τζαι να αναθέσεις σε εναν 1ο ξάερφο που εν πότης να τα διανέμει ανάλογα. Ό,τι μείνει ανάνοιχτο, παίρνεις το πίσω που Δευτέρας ή έσσω να χουν να πίννουν στο μνημόσυνο σου οι συγγενείς.

Τιπ: VSOP τζιαι Anglias για τους παραδοσιακους, Belvedere τζιαι Χεντρικς με ροζ γκρέιπφρουτ για τους δηθεν.

Κάτι ξενόφερτα με Μπαρμαν τζαι κοκτέλια αποφεύγονται σαν ο θκιάολος το λιβάνι. Ανεβάζουν τα έξοδα.

Tο κουτί με τα ριάλια

4 τσακροκλειωνιές, αλυσιδα με 6ψηφιο συνδυασμο αριθμων σιυλλοι τζιαι σεκιουριτι ή την γιαγιά να το προσέχουν ώσπου να πάει έσσω.

Dj\Ορχήστρα

Ό,τι τζαι να βάλεις εν παίζει ρόλο. Αν μεν φκεις πανω να χορέψεις, εννα χορέφκουν οι 5 θκειάες σου ως το πρωι. 

Πάρτυ

Αμα τελειώσουν οι χαιρετούρες τζιαι οι καλεσμένοι τσακίσουν τους μπουφέδες για να σώννουν , αρκεφκει το πάρτι. Πρωτα μπαινει το ζευκαρι με το τραουδιν τους (Χατζηγιάννη το πιο πιθανόν) κοφκουν την τουρτα 7 οροφους ( Funfact: η οποια εν χαρτονι εκτος που τον ενα πατο), τσουγκρίζουν την φτηνη σιαππανια τζιαι μπαινει το slow για ρομαντικους χορους. Εννοειται οτι οι μισες γεναιτζιες στο παρτυ τραβουν τους αντραες τους για να χορεψουν τουντον χορο.

Το πρόγραμμα ανοίγουν οι θκειάες με Καλαμαθκιανό, Συρτό, Σουστα, Αντικρυστο, την κούζα, το δρεπάνι, τα ποτήρκα τζιαι λλιο Ρουβα, έτσι για το σούσμα. 

Μετά ανεβαίνουν τα ροκολια τα οποία εσυγχησαν την πίστα με λούνα παρκ συνεχίζουμε με τσιφτετέλια και ποπ επιλογέςγια το ευρυ κοινό τζιαι τέλος το πρόγραμμα κλείνουν οι βαρετοι που εν στρακοτο με παραγγελιες τζιαι καμνουν καραγκιοζιλικκια.

Φωτογράφιση την “επόμενη μέρα”

Τζιαμέ που νόμιζες πως ετέλειωσες, μεν επαναπάβεσαι. Πρέπει να πάεις για την φωτογράφιση της “επόμενης μέρας” άσχετο αν εν μετά που ανάμιση χρόνο, έκαμες κοπελλούι τζαι εν σου μπαίνει το κουστούμι ή το νυφικό γιατι έβαλες 8 κιλά. 

Αν θέλεις να είσαι ορίτζιναλ, πάεις Γιοφύρι του Τζιελεφού αν θέλεις να είσαι Typical πάεις σε ότι χαλαμαντουρο έβρεις σαν πηαίνεις στο Γιοφύρι του Τζιελεφού. 

Συγχαρητήρια, και βίον ανθόσπαρτον. 

H Κυπριακή κυβέρνηση θα απαγορεύσει όλες τις προσλήψεις με το επώνυμο Γιαννάκη

Έκπτωση 20% στα διαβατήρια επενδυτών ανακοίνωσε το ΥπΕξ